Nieuw e-book ‘Vergrijzen & Old Wood Effect’

E-book Vergrijzen en Old Wood Effect

Ik had het plan voor het maken van dit e-book een tijdje geleden al aangekondigd en werd sindsdien regelmatig bestookt met vragen en mailtjes: Mirjam wanneer komt het nou uit? Wanneer is het klaar? Schiet het al een beetje op?

Sorry mensen. In mijn enthousiasme wil ik nog wel eens denken dat ik iets wel even snel in elkaar flans, maar dat valt dan vaak tegen. Alle projecten in het e-book moesten niet alleen daadwerkelijk worden gemaakt, dus voorbereid, geschuurd en bewerkt met de betreffende technieken, maar ook gefotografeerd. Stap voor stap. Er moest een lay-out komen. Dan bedenken welke stappen belangrijk zijn om te laten zien. Foto’s selecteren, bewerken, uitsnedes maken. Teksten erbij. Dan daadwerkelijk de boel in elkaar zetten. Grafisch vormgeven. Bijwerken. Veranderen. En dat natuurlijk tussen de bedrijven door want het gewone werk in en om onze webshop gaat door. En er kwamen wat woonbladen tussendoor met leuke klussen waar je geen ‘nee’ tegen zegt. Kortom. Je snapt het wel. Het duurde gewoon allemaal wat langer dan ik dacht.

Maar nu is het er dan toch. Alles wat je wilde weten over het vergrijzen van hout en hoe je nieuw hout of steigerhout een oude en verweerde look kunt geven. Met stap voor stap beschrijvingen en kleurenfoto’s van iedere stap.

Wat kun je verwachten in dit e-book?
In dit e-book worden de belangrijkste technieken uitgelegd waarmee je nieuw of onbehandeld hout een verweerde, oude en doorleefde look kunt geven.

Uitleg van drie basistechnieken en producten:
– Vergrijzen met boenwas
– Greywash van krijtverf
– Vergrijzen met verniswas

Handige informatie:
– De voor- en nadelen van de verschillende technieken, welke producten je gebruikt en welke kleuren het mooiste effect geven.
– De verschillende ondergronden zoals diverse houtsoorten met hun specifieke eigenschappen.
– Informatie over de benodigde voorbehandeling zoals schuren, ontvetten, etc.

Greywash salontafel

Tenslotte worden er in het e-book drie verfprojecten beschreven:

1- Het vergrijzen van een salontafel
Een tafelblad wordt vergrijsd met behulp van twee kleuren verniswas.
2- Old Wood eettafel
Een gewone grenenhouten eettafel wordt getransformeerd tot een doorleefde ‘old wood’ tafel. Het blad krijgt een verweerd effect met behulp van verschillende producten in diverse lagen. Het onderstel krijgt een witte zijdeglans afwerking.
3- Steigerhout tafel
Een blanke vurenhouten eettafel krijgt een vergrijsde steigerhoutlook met een krijtverfwash in twee tinten.

Alle stappen in deze projecten worden door middel van kleurenfoto’s en beschrijvingen uitgelegd. Linken naar de gebruikte producten en kleuren zijn in de tekst opgenomen, zodat je niet naar producten en kleuren hoeft te zoeken in de webshop.

Update: inmiddels is dit specifieke e-book niet meer verkrijgbaar. De greywash technieken kun je nu vinden op de greywash pagina op onze website.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *