Welkom bij Verftechnieken.nl

Boenwas, kalkwas, kleurwas

 

Decoratief afwerken

Boenwas, of wax wordt van oudsher gebruikt voor het beschermen, kleuren en onderhouden van meubels en houtwerk. Maar in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten kun je lezen dat je er nog veel meer mee kunt doen. Kalkwas, antiekwas of kleurwassen op een basislaag van krijtverf zorgen voor een mooi gepatineerd en doorleefd effect. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er felle kleuren mee temperen, een antiek of vergrijsd patina aanbrengen, of juist een gebleekt kalkeffect creëren. Alle kleuren zijn onderling te combineren of te mengen.

Ondergrond

Boenwas hecht alleen op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze watergedragen verf of - laklaag zoals krijtverf of matte decorateursvernis.

Moet je wax afwerken?

Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. Een voordeel is dat een waslaag eenvoudig (plaatselijk) kan worden bijgewerkt, iets dat met vernis niet mogelijk is.

Authentiek recept

Abbondanza wax is vervaardigd op basis van zuivere bijenwas, terpentijnolie en pigmenten. Hoewel er gebruik is gemaakt van authentieke receptuur, voldoen alle Abbondanza wassen aan de huidige milieu eisen. Abbondanza Kalkwas en de Extra Chalky colourwax bevatten extra krijt, voor een mooi verweerd en krijtachtig effect. Abbondanza Metallic Wax bevat metaaldeeltjes en geeft een subtiel sprankelend metallic effect.

   Abbondanza boenwassen

 

14 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

14 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-