De voordelen van verftechnieken.nl

Boenwas, kalkwas, kleurwas

Boenwas en antiekwas werden van oudsher gebruikt voor het beschermen, kleuren en onderhouden van meubels en houtwerk. Maar in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten kun je lezen dat je er nog veel meer mee kunt doen. Kalkwas, antiekwas of colourwax op een basislaag van krijtverf zorgen voor een prachtig gepatineerd en doorleefd effect.

Met antiekwas, kalkwas of colourwax kun je felle kleuren temperen, een antiek of vergrijsd patina aanbrengen, of juist een gebleekt kalkeffect creëren. Ook kun je de wax gebruiken om onbehandeld hout een kleurtje of effedt te geven. Alle kleuren zijn onderling te combineren of te mengen. Met Abbondanza metallic wax kun je prachtige sprankelende effecten creëren in diverse metaaltinten.

Op welke ondergrond?

Wax hecht alleen op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze watergedragen verflaag zoals krijtverf of een poreuze lak zoals onze matte decorateursvernis.

Moet je wax afwerken?

Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. Een voordeel is dat een waslaag eenvoudig (plaatselijk) kan worden bijgewerkt, iets dat met vernis niet mogelijk is.

Authentiek recept

Abbondanza wax is vervaardigd op basis van zuivere bijenwas, terpentijnolie en pigmenten. Hoewel er gebruik is gemaakt van authentieke receptuur, voldoen alle Abbondanza wassen aan de huidige milieu eisen.

  Abbondanza boenwassen

 

15 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

15 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-