Welkom bij Verftechnieken.nl

Boenwas, kalkwas, kleurwas

 

Decoratief afwerken

Boenwas wordt van oudsher gebruikt voor het beschermen, kleuren en onderhouden van meubels en houtwerk. Deze toepassing is bij iedereen wel bekend. Maar in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten kun je lezen dat je er nog veel meer mee kunt doen. Kalkwas, antiekwas of kleurwassen op een basislaag van krijtverf zorgen voor een mooi gepatineerd en doorleefd effect. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt er felle kleuren mee temperen, een antiek of vergrijsd patina aanbrengen, of juist een gebleekt kalkeffect creëren. Kies je kleur en experimenteer! Alle kleuren zijn ook onderling te combineren of te mengen.

Ondergrond

Boenwas hecht alleen op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze watergedragen verf of - laklaag zoals krijtverf of matte decorateursvernis.

Moet je boenwas nabehandelen?

Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel moet je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. Een voordeel is dat een waslaag eenvoudig (plaatselijk) kan worden bijgewerkt, iets dat met vernis niet mogelijk is.

Extra Chalky

Abbondanza kalk- en kleurwassen zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas en pigmenten. Abbondanza Kalkwas, Taupe kleurwas en Grijze kleurwas bevatten bovendien extra krijt, voor een mooi verweerd, gekalkt of licht vergrijsd effect.

   abbondanza boenwas

 

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-