Welkom bij Verftechnieken.nl

Antiekwas lichtbruin

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,50
OF

Snel overzicht

Abbondanza antiekwas is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en caraubawas. Te gebruiken om houten meubels te onderhouden, of als licht gepatineerd effect op een laag krijtverf. Abbondanza lichtbruine antiekwas creëert een subtiel en licht patina, het verzacht felle kleuren en tempert wittinten. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Of kijk eens op de pagina Patineren elders op deze website

Werkwijze:
1: Je kunt antiekwas aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Fijne staalwol (000) kan ook worden gebruikt voor een extra doorleefd en verweerd effect.
2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur de overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig.
Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6 m2 per blik


.


 

Abbondanza antiekwas lichtbruin

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Meer afbeeldingen

  • Abbondanza antiekwas lichtbruin
  • Effect van antiekwas lichtbruin op blank hout

Details

Abbondanza lichtbruine antiekwas. Te gebruiken om houten meubels te onderhouden, of als licht gepatineerd effect op een laag krijtverf.

Extra informatie

Inhoud 375 ml
Producent / Maker Abbondanza
-