De voordelen van verftechnieken.nl

Antiekwas licht

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,50
OF

Snel overzicht

Abbondanza lichtbruine antiekwas - Antiquing Wax Light
Voor het onderhouden van houten meubels, of voor een antiek gepatineerd effect op een laag Abbondanza Krijtverf. Abbondanza wax is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza was aan alle huidige milieu eisen.

Antiquing Wax Light creëert een subtiel licht patina, het verzacht felle kleuren en tempert wittinten.
Tip: voor een meer dramatisch of donker effect kies je Antiekwas donker.

Werkwijze:
1: Je kunt antiekwas aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Fijne staalwol (000) kan ook worden gebruikt voor een extra doorleefd en verweerd effect.
2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur de overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Of kijk eens op de pagina Patineren elders op deze website

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6 m2 per blik


.


 

Abbonanza Antiquing Wax Light

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza lichtbruine antiekwas. Te gebruiken om houten meubels te onderhouden, of als licht gepatineerd effect op een laag krijtverf.

Extra informatie

Inhoud 375 ml
Producent / Maker Abbondanza
-