De voordelen van verftechnieken.nl

Vernis

Decorateursvernis is een vernis op waterbasis dus milieuvriendelijk en sneldrogend. Het vergeelt niet  is water- en hittebestendig en dampdoorlatend.

Decorateursvernis is verkrijgbaar in drie varianten; hoogglans, zijdeglans en extra mat, die ook onderling gemengd kunnen worden om zo de gewenste glansgraad te krijgen.

Tip: Voor een mat effect op een ondergrond die het nodig heeft te verduren (keukens, werk- of tafelbladen) kun eerst 1 tot 2 lagen zijdeglans aanbrengen en gebruik je extra mat als laatste laag.

Decorateursvernis kan gebruikt worden op krijtverf, kalkverf, latex, acrylverf, glaceerlagen, binnenmuren, behang, glasvlies, textiel, pleister, gips en non-ferro metalen.

Let op: ga je werken je op bloedend hout zoals eiken of teakhout? Gebruik dan eerst een primer (zoals schellak) die de kleurstoffen afsluit. Meer informatie voor het gebruik van vernis op krijtverf is te vinden op de pagina werken met krijtverf.

Hoe breng je decorateursvernis aan?

Gebruik een kunststofvezel kwast van goede kwaliteit en werk niet met een roller. Breng twee of meer dunne lagen aan. Te dikke lagen kunnen een witte waas veroorzaken, vooral op een donker oppervlak. Vermijd ook druipers en ophopingen in kieren.
 

verftechnieken-decorateurs-vernis

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-