Welkom bij Verftechnieken.nl

Whitewash

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Abbondanza Kalkwas

  Kalkwas (liming wax, krijtwas)

  € 14,95

  Abbondanza Extra Chalky kalkwas bevat titaanwit pigment en extra krijt, om houten oppervlakken te kalken en een whitewash te geven. Abbondanza kalkwas is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en carnaubawas met pigmenten en krijt.

  Kalkwas is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen en minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur.
  Abbondanza kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Felle of donkere kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Verder kun je kalkwas ook mengen met andere waskleuren en toepassen in combinatie met antiekwas, taupekleurige- of grijze kleurwas.

  Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Uitgebreide uitleg vind je op de pagina Whitewash. Hoe je het mooie leisteen effect creëert lees je in dit blogartikel >

  Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, ca. 6-8 m2 per blik van 375 ml

  Werkwijze: Aanbrengen met een doek, kwast of eventueel staalwol (antiek effect). Veeg overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne laag overblijft. Laat enkele uren intrekken en boen dan stevig op. Door het opboenen wordt de waslaag sterk en hard en krijgt een zachte glans. Bij juist aanbrengen is verder afwerken dan niet nodig.

  Tip: Voor extra grip kun je eikenhout vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.

  Meer info
 2. Polyvine verniswas Wit

  Polyvine Verniswas Wit

  Beginnend op: € 18,25

  Verniswas Wit - Whitewash
  Te gebruiken als whitewash op onbehandeld hout of om een laag krijtverf te bleken.

  Wat is verniswas?
  Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

  Werkwijze: gebruik een platte kwast. Breng verniswas aan (niet te dun) en strijk uit in de richting van de houtnerf. Veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting en laat drogen.

  Afwerking: Je hoeft verniswas voor normaal gebruik niet verder af te werken. Alleen voor trappen en vloeren is extra bescherming in de vorm van een watergedragen vloervernis aan te bevelen. Keukenkastjes of andere zeer intensief gebruikte oppervlakken kun je afwerken met decorateursvernis. Voor een sterke afwerking met een matte uitstraling breng je 2 dunne lagen zijdeglans aan en een toplaag extra matte decorateursvernis.

  Rendement: ca. 15-20 m2 per liter.

   

  Meer info
 3. Kalkpasta

  Kalkpasta

  € 19,95

  Waterverdunbare kalkpasta
  Om onbehandeld of gebeitst hout te kalken
  Blik 250 ml

  Het kalken van meubels en vloeren is een traditionele afwerking. Vroeger op het platteland werden muren van een boerderij met kalkverf geschilderd, waarna de overgebleven kalkverf op de meubels en vloeren werd aangebracht. Na enige tijd sleet de kalkverf weg en bleef alleen in de nerven van het hout achter. Dit is het effect wat je met kalkpasta kunt nabootsen.Je werkt op onbehandeld hout of hout dat gekleurd is met beits of een wash. Oude lak- of verflagen moeten dus eerst verwijderd worden. Belangrijk is dat de nerf van het hout open is, zodat de kalkpasta hierin achterblijft. Daarom is kalkpasta niet geschikt voor harde houtsoorten of een gladde ondergrond.

  Werkwijze:
  Eventueel het hout met een staalborstel open borstelen in de nerfrichting. Breng de kalkpasta met een kwast of doek aan en druk goed in de nerven en kieren. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden; de kalkpasta wegvegen zolang deze nog nat is, of de kalkpasta laten drogen en daarna met schuurpapier wegschuren. Het is de bedoeling dat de pasta alleen achterblijft in de nerven, gaatjes en kiertjes en zorgt daardoor voor een prachtig ingewit effect.

  Afwerken:
  Werk kalkpasta altijd af, met bijvoorbeeld extra matte decorateursvernis, om de afwerklaag te beschermen. Dit benadrukt tevens het kalkeffect.

  Rendement:
  Afhankelijk van de ondergrond; 8-10 m2 per liter.
  Dus 2 - 2,5 m2 per blik van 250 ml.

  Meer info
 4. 005 Krijtverf Pure White

  005 Krijtverf Pure White

  Beginnend op: € 5,50

  Pure White is de witste tint uit de Abbondanza collectie. Fris wit, maar zeker niet een te koude tint.

  Voor meer info zie de productinformatie hieronder, bij 'details'.

  Meer info
 5. Polyvine Classico glaceerverf

  Glaceerverf Classico

  Beginnend op: € 27,95

  Classico is een transparante acryl glaceerverf, die op kleur wordt gebracht met acrylverf, krijtverf of latex.

  Werkwijze:
  Meng 1 deel verf op 4 tot 6 delen Classico.
  De gekleurde Classico glaceerverf moet op een niet zuigende ondergrond worden aangebracht, bijvoorbeeld Abbondanza Soft Silk. Voor een muur voldoet vinyl- of acryllatex ook uitstekend. Vervolgens kan de natte glaceerlaag nog ongeveer een uur lang worden bewerkt tot een decoratieve afwerking. Classico is geschikt voor patineren, whitewashen, colourwash, fresco-effecten, etc. Voor de fijnere afwerkingen, zoals marmer- , hout- of schildpadimitatie is glaceerverf Patino beter geschikt. Classico moet worden afgewerkt met vernis op waterbasis, bijvoorbeeld extra matte of zijdeglans decorateursvernis.

  Rendement: 10 - 20 m2 (afhankelijk van de ondergrond en gekozen techniek)

  Meer info

5 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren