De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza Antiquing Glaze Black

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 14,95
OF

Snel overzicht

Met Abbondanza Glaze creëer je een authentiek gepatineerd effect op meubels, muren en accessoires. Gebruik Abbondanza Glaze als patineermiddel of wash op Abbondanza krijtverf, Soft Silk verf, zijdeglans acrylverf, hout, beton, gips, canvas, steen, etc. Tevens te gebruiken om de barstjes bij een craquelé effect te accentueren. Niet geschikt voor alkyd- c.q. terpentinegedragen verflagen. Op een niet poreuze (zijdeglans) ondergrond (zoals Soft Silk verf of zijdeglans acrylverf) is de werktijd van Abbondanza glaze ongeveer 1 uur. Op een poreuze ondergrond zal de glaze sneller intrekken en is de werktijd minder lang.


Werkwijze
Breng Abbondanza Glaze met de kwast aan in een dunne laag. Vervolgens kun je op verschillende manieren te werk gaan:
1: Strijk de glaze uit in één richting voor een streperig hout effect. Je kunt hier desgewenst een klopkwast bij gebruiken.
2: Tamponneer de glaze met de puntjes van een droge kwast of tamponneerborstel voor een subtiel antiek effect waarbij geen kwaststrepen meer zichtbaar zijn.
3: Veeg de glaze uit met een pluisvrije doek en zorg dat er in de dieper gelegen delen wat meer glaze achterblijft.

Afwerken
Abbondanza glaze vormt een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt of veroudert. Mocht je extra bescherming willen (in natte ruimtes, keukens) of wil je glansverschillen wegwerken, dan kun je desgewenst (na ca 24 uur) aflakken met Abbondanza vernis


Verpakking: 250 ml. (voldoende voor 3 tot 5 m2 afhankelijk van de ondergrond en gekozen techniek)

Abbondanza Antiquing Glaze Black

Meer afbeeldingen

Details

Met Abbondanza Glaze creëer je een authentiek gepatineerd effect op meubels, muren en accessoires.

Extra informatie

Inhoud 250 ml
Producent / Maker Abbondanza
-