Glaze Dark Oak

Op voorraad
SKU
glaze dark oak
Waardering:
98 % of 100
€ 18,95

Met Abbondanza Glaze Dark Oak creëer je een prachtig bruinzwart patina op meubels en accessoires. Abbondanza Glaze is een glaceer- en patineermedium op waterbasis, geschikt voor gebruik binnen en buiten. De Glaze is traag drogend, waardoor je het product gedurende langere tijd kunt bewerken. Abbondanza Glaze is ook uitermate geschikt voor decoratieve technieken waarbij een langere droogtijd gewenst is, zoals hout imitaties, colourwashen, etc.

Rendement: verpakking 250 ml voor ca. 3-5 m2, afhankelijk van de gekozen techniek

Met Abbondanza Glaze Dark Oak creëer je een prachtig donker patina op meubels, muren en accessoires. De glaze droogt traag zodat je genoeg tijd hebt om het gewenste effect aan te brengen (werktijd ca. 1 uur).

Toepassing: gebruik Abbondanza Glaze als patineermiddel of wash op Abbondanza krijtverf, Soft Silk verf, zijdeglans acrylverf, hout, beton, gips, canvas, steen, etc. Tevens te gebruiken om de barstjes bij een craquelé effect te accentueren. Niet geschikt voor alkyd- c.q. terpentinegedragen verflagen.

Werkwijze: Breng Abbondanza Glaze met de kwast aan in een dunne laag. Vervolgens kun je op verschillende manieren te werk gaan:

1- Houtimitatie: strijk de glaze uit in één richting voor een streperig hout effect. Je kunt hier desgewenst een klopkwast bij gebruiken. Of gebruik aanvullend een houtnerver voor het maken van een hout imitatie.

2- Patineren: tamponneer de glaze met de puntjes van een droge kwast of tamponneerborstel voor een subtiel antiek effect waarbij geen kwaststrepen meer zichtbaar zijn.

3- Patineren: Veeg de glaze uit met een pluisvrije doek en zorg dat er in de dieper gelegen delen wat meer glaze achterblijft.

Afwerken: Abbondanza glaze vormt een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt of veroudert. Mocht je extra bescherming willen, of glansverschillen willen wegwerken, werk dan de glaze af (na minimaal 48 uur) met Abbondanza vernis.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glaze Dark Oak
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat