Verniswas Transparant

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
ABBVW-Transparant
Waardering:
99 % of 100
As low as € 4,95

Abbondanza Verniswas is een uniek afwerkproduct met de praktische voordelen van vernis en de authentieke uitstraling van een waslaag.

Transparante verniswas kan worden gebruikt als kleurloze afwerk- en beschermlaag en je kunt het gebruiken om gekleurde verniswas iets transparanter te maken. Abbondanza verniswas is geschikt voor projecten binnen en buiten.

Tip: wil je je eigen verniswas kleuren maken? Dan kun je transparante verniswas mengen met onze pigmenten.    

Rendement: afhankelijk van de toepassing 8-10 m2 per liter
Klik hier voor uitgebreide productinformatie

 

Toepassing: verniswas is geschikt voor het afwerken van houten meubels, met krijtverf afgewerkte meubels en accessoires, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, etc. Polyvine verniswas is uitsluitend geschikt voor gebruik binnen.

Werkwijze:
Breng de verniswas aan met een zachte kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Na ca 2 tot 4 uur kan een 2e laag worden aangebracht. Bescherm het oppervlak de eerste 5 dagen na het aanbrengen tegen water en stoom. 

Afwerken:
Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Maar doe altijd voor de zekerheid even de zogenaamde druppeltest door even wat water op het oppervlak te druppelen of te sprayen. Wanneer een druppel water in het oppervlak trekt is extra bescherming nodig voor vlekbestendigheid. Ook op trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen, tafelbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken raden we aan om het oppervlak af te werken met  een extra laag transparante verniswas, of Abbondanza vernis. Voor trappen en vloeren is Abbondanza vernis de beste optie voor een meer slijtvaste afwerking.

Tip: op onze verniswas pagina vind je al onze adviezen en tips over het werken met verniswas.

Toepassing: Abbondanza verniswas is geschikt voor het afwerken van houten meubelen en accessoires, keukenkasten, speelgoed, trappen, vloeren, buitenmeubelen, terrassen, schuttingen, kozijnen, deuren, etc. Ook te gebruiken om gekleurde verniswas af te werken voor extra vlekbestendigheid.  

Eigenschappen: Geschikt voor verwerking binnen en buiten, makkelijk aan te brengen, geurarm, op waterbasis, sneldrogend, niet filmvormend, voedend voor het hout, kan desgewenst worden afgewerkt met Abbondanza vernis. Vorstvrij bewaren ca. 1 jaar. VOS max: 130 gr/L.

Voorbereiding: Eerder behandeld hout kaal maken door te schuren (P120) of met Abbondanza Bio Strip. Nieuw hout opschuren met korrel P240. Voor gebruik goed roeren. 

Droogtijden bij 20 °C: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na 4 uur. 

Werkwijze: Royaal aanbrengen met een kwast, in de richting van de houtnerf en laten drogen. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240), stofvrij maken en nog een of twee lagen aanbrengen.

Afwerken: Je hoeft verniswas bij normaal gebruik en voldoende laagdikte niet verder af te werken. Voor trappen en vloeren kan Abbondanza vernis worden aangebracht voor een extra slijtvaste afwerking.

Gratis stappenplan & tips: op onze verniswaspagina vind je alles over het werken met verniswas.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Verniswas Transparant
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat