Verniswas Wit

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
ABBVW-Wit
Waardering:
99 % of 100
As low as € 4,95

Abbondanza Verniswas is een uniek afwerkproduct met de praktische voordelen van vernis en de authentieke uitstraling van een waslaag. Verniswas is ideaal voor het beitsen, kleuren en beschermen van alle soorten onbehandeld hout, en is ook te gebruiken als patineerlaag over krijtverf. Abbondanza verniswas is geschikt voor projecten binnen en buiten.  

Verniswas in de kleur Wit is ideaal voor een whitewash effect op onbehandeld hout of om een laag krijtverf een prachtig gebleekt beachy effect te geven. Let op: als je werkt op eikenhout of een andere bloedende houtsoort, gebruik dan liever Abbondanza kalkwas om verkleuringen te voorkomen.

Rendement: afhankelijk van de toepassing 8-10 m2 per liter
Klik hier voor uitgebreide productinformatie

Toepassing: verniswas is geschikt voor houten meubels, met krijtverf afgewerkte meubels en accessoires, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, etc. Polyvine verniswas is uitsluitend geschikt voor gebruik binnen.

Standaard werkwijze voor het kleuren van hout: Breng de verniswas aan met een zachte kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Na ca 2 tot 4 uur kan desgewenst een 2e laag worden aangebracht. 
Het creëren van een vintage look: Breng de verniswas royaal aan in de richting van de houtnerf en veeg dan direct het oppervlak af met een pluisvrije doek in de richting van de nerf en laat drogen.

Tip: Wil je een transparantere afwerking of minder kleur effect? Verdun de gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe. Mengen met water zal de beschermende eigenschappen van de namelijk verniswas verminderen.

Beschermen en/of afwerken:
Bescherm het oppervlak de eerste 5 dagen na het aanbrengen tegen water en stoom. Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Maar doe altijd voor de zekerheid even de zogenaamde druppeltest door even wat water op het oppervlak te druppelen of te sprayen. Wanneer een druppel water in het oppervlak trekt is extra bescherming nodig voor vlekbestendigheid. Ook op keukenkastjes, werkbladen, tafelbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken raden we aan om het oppervlak af te werken met  transparante verniswas. Voor trappen en vloeren is Abbondanza vernis de beste optie voor een meer slijtvaste afwerking.

Tip: op onze verniswas pagina vind je alles over het werken met verniswas.

Toepassing: Abbondanza verniswas is geschikt voor het afwerken van houten meubelen en accessoires, keukenkasten, speelgoed, trappen, vloeren, buitenmeubelen, terrassen, schuttingen, kozijnen, deuren, etc. Tevens te gebruiken als patineerlaag over krijtverf.

Eigenschappen: Geschikt voor verwerking binnen en buiten, makkelijk aan te brengen, geurarm, op waterbasis, sneldrogend, niet filmvormend, voedend voor het hout, kan desgewenst worden afgewerkt met Abbondanza vernis. Vorstvrij bewaren ca. 1 jaar. VOS max: 130 gr/L.

Voorbereiding: Eerder behandeld hout kaal maken door te schuren (P120) of met Abbondanza Bio Strip. Nieuw hout opschuren met korrel P240. Voor gebruik goed roeren. 

Droogtijden bij 20 °C: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na 4 uur. 

Standaard werkwijze voor het kleuren van hout: Royaal aanbrengen met een kwast, in de richting van de houtnerf en laten drogen. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240), stofvrij maken en een tweede laag aanbrengen.

Vintage look op hout of patineerlaag op krijtverf: Royaal aanbrengen en dan overtollige verniswas afvegen met een pluisvrije doek in de richting van de houtnerf. Na droging gezwollen houtvezels glad schuren met fijn schuurpapier (P240). Indien gewenst op dezelfde wijze een tweede laag aanbrengen. 

Tip: Wil je een transparanter, minder kleurend effect? Verdun gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe. Mengen met water zal de beschermende eigenschappen van de verniswas namelijk verminderen.

Afwerken: Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je de vintage look toegepast doe dan voor de zekerheid even de zogenaamde druppeltest door even wat water op het oppervlak te druppelen of te sprayen. Wanneer een druppel water in het oppervlak trekt is extra bescherming nodig voor vlekbestendigheid. 
Ook op keukenkastjes, tafelbladen en andere intensief gebruikte oppervlakken raden we aan om het oppervlak af te werken met  transparante verniswas of vernis. Voor trappen en vloeren is Abbondanza vernis de beste optie voor een meer slijtvaste afwerking.

Gratis stappenplan & tips: op onze verniswaspagina vind je alles over het werken met verniswas.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Verniswas Wit
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat