Antiekwas donkerbruin

Op voorraad
SKU
wax-antique-dark
Waardering:
96% of 100
€ 17,95

Antiekwas donkerbruin is ideaal voor het kleuren en beschermen van houten meubelen of het patineren van krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Tip: Je kunt ook een voordelig wax pakket bestellen.

Abbondanza donkerbruine antiekwas is een sterk gepigmenteerde boenwas om houtwerk te beschermen en te onderhouden, of om een laag krijtverf te patineren. Deze antiekwas creëert een donker patina en geeft een laag krijtverf een oud en doorleefd effect.

Werkwijze:

1: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.

2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.

3: Laat de resterende was intrekken en uitharden en boen de waslaag dan desgewenst op. Door het opboenen wordt de waslaag sterker en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig.

Tip: ga je donkerbruine antiekwas aanbrengen als patineerlaag op krijtverf? Breng dan eerst een laagje blanke boenwas aan. Dit blanke was trekt in de verflaag waardoor je vervolgens de antiekwas beter kunt doseren en verdelen. Als je dit niet zou doen kan het effect erg donker uitpakken en kun je dit niet gemakkelijk herstellen. Je kunt hiervoor een voordelig wax pakket bestellen.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Antiekwas donkerbruin
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat