De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza antiekwas donker

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 12,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Antiekwas donkerbruin - 370 ml
Abbondanza donkerbruine antiekwas voor onderhoud van meubelen of het patineren van krijtverf.
Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

Abbondanza Antiekwas donker

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza donkerbruine antiekwas - Antiquing Wax Dark
Voor het onderhouden van houten meubels, of voor een antiek gepatineerd effect op een laag Abbondanza Krijtverf. Abbondanza wax is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet de was aan alle huidige milieu eisen.

Abbondanza Antiquing Wax Dark creëert een donker patina en veroudert gekleurde verflagen. Was is alleen geschikt voor gebruik binnen.
Tip: Om te voorkomen dat het effect donkerder wordt dan je had verwacht kun je bij het werken op een lichte tint krijtverf eerst een laagje blanke boenwas of lichtbruine antiekwas aanbrengen. Op deze manier verzadig je de (poreuze) laag krijtverf en kun je de donkere was beter doseren en verdelen. Een andere optie is om de blanke boenwas te gebruiken als een oplosmiddel waarmee je een te donker effect weer wat kunt corrigeren. 
Kijk voor het kleureffect op de extra foto's hier in de productbeschrijving.

Werkwijze:
1: Je kunt antiekwas aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Fijne staalwol (000) kan ook worden gebruikt voor een extra doorleefd en verweerd effect.
2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur de overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Of kijk eens op de pagina Patineren elders op deze website.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik van 370 ml.

Extra informatie

Inhoud 370 ml
Producent / Maker Abbondanza
-