Antiekwas lichtbruin

Op voorraad
SKU
wax-antique-light
Waardering:
97% of 100
€ 18,95

Antiekwas vervaardigd naar authentiek recept op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas, terpentijnolie en pigmenten. De kleur lichtbruin, is te gebruiken voor het kleuren en beschermen van houten meubelen of het patineren van krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Abbondanza lichtbruine antiekwas is een licht gepigmenteerde boenwas om houtwerk te beschermen en te onderhouden, of om een laag krijtverf te patineren. Deze antiekwas creëert een subtiel licht patina, het verzacht felle kleuren en tempert wittinten.

Werkwijze:

1: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.

2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.

3: Laat de resterende was intrekken en uitharden en boen de waslaag dan desgewenst op. Door het opboenen wordt de waslaag sterker en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Antiekwas lichtbruin
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat