De voordelen van verftechnieken.nl

Bladkoper-slagmetaal

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,95
OF

Snel overzicht

Bladkoper
Boekje met 25 vel van 14x14 cm slagmetaal in koperkleur. Ideaal om schilderij- of spiegellijsten, meubels en accessoires een koper effect te geven.

Werkwijze: Als ondergrond voor bladkoper kun je basiskleur aanbrengen die dicht bij de kopertint ligt, zoals Abbondanza krijtverf Red Bush. Maar het is ook erg mooi om een kopergroen of blauwgroene tint te gebruiken, vooral als je een antiek koper effect wilt creëren.Door kleine kiertjes te laten of een beetje door te schuren komt het blauw/groen tevoorschijn. Denk aan kleuren als Abbondanza Verdigris of  Blue Mint. Als de basislaag goed droog is breng je de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Door tenslotte een vernis aan te brengen wordt oxideren tegengegaan en bescherm je het goudlaagje.

Rendement: als je enige ervaring hebt, is een boekje van 25 vel voldoende voor ca. 0,5 m2. Op lijsten of ondergronden met veel reliëf heb je vaak wat meer verlies.

Tip: creëer een koperoxide effect door een beetje van dezelfde blauw/groene verf (die je hebt gebruikt voor de basislaag) te verdunnen met water en hiermee het oppervlak te patineren. Ook kun je een wat warmer of antiek effect creëren door het oppervlak te patineren met antiekwas of Abbondanza Antiquing Glaze. Over patineertechnieken kun je meer lezen op de pagina 'patineren'.

Slagmetaal koper

Meer afbeeldingen

Details

Boekje van 25 vel bladkoper. Ideaal om spiegel- of schilderijlijsten, meubels, accessoires of zelfs muren een koper effect te geven.

Extra informatie

Inhoud Nee
Producent / Maker Nee
-