Voor 18:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! *** Alles uit voorraad leverbaar!
Gold leaf, bladmetaal goud

Bladgoud - Gold Leaf

Abbondanza Mixtion, verguldlijm voor bladmetalen

Verguldlijm voor bladmetaal

Bladkoper-Copper Leaf

Waardering:
100% of 100

Bladkoper, slagmetaal in koperkleur. Ideaal om meubeltjes, schilderij- of spiegellijsten, lampvoeten, beelden en andere een koper effect te geven.

Inhoud: boekje met 25 velletjes bladkoper van 14x14 cm (ca. 0,5 m2)

Let op: vergeet niet de speciale verguldlijm mee te bestellen. Die heb je nodig om het bladmetaal te bevestigen. Dat kan namelijk niet met gewone lijm. Kijk voor de verdere uitleg bij de gegevens hieronder. 

In de onderstaande video krijg je een indruk van de werkwijze:

€ 9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
metal leaf copper

Ondergrond: voor bladkoper wordt bij voorkeur op een warmrode basiskleur gewerkt. Dit zorgt voor meer diepte en een mooiere dekking. Voor bladkoper zijn Krijtverf Burgundy of Soft Silk Burgundy heel geschikt.

Werkwijze: breng de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Deze lijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht. De lijm is wit bij het aanbrengen, zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal vastplakken. Tip: Kijk op de thema pagina over bladmetalen voor een uitgebreid stappenplan.

Afwerken: Bladmetaal moet altijd worden afgewerkt. Bescherm het bladmetaal met boenwas, schellak of vernis om het oppervlak te beschermen en de kleur te behouden.

Antieke look: creëer een antiek effect door het bladkoper te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Brown of met antiekwas in licht- of donkerbruin. Zo geef je het glimmende goudlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina.

Tip: als je gaat patineren is het niet nodig om het bladzilver af te werken. Na het patineren met colourwax of glaze is het zilverlaagje al beschermt. Een andere leuke afwerking is het aanbrengen van een verdigris patina effect over bladkoper. 

Over de verschillende patineertechnieken kun je meer lezen op onze themapagina over patineren

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bladkoper-Copper Leaf
Uw waardering