Bladkoper - Copper Leaf

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
metal leaf copper
Waardering:
100% of 100
As low as € 95,95

Bladkoper, slagmetaal in koperkleur. Ideaal om meubeltjes, schilderij- of spiegellijsten, lampvoeten, beelden en andere accessoires te vergulden. De velletjes bladmetaal zijn 14 x 14 cm en zijn los op vloei verpakt in een boekje van 25 vel. 

Verpakkingen:
Boekje met 25 vel (0,49 m2)
Multi Pack: 10 boekjes van 25 vel (4,9 m2)

Tip: Ga je een groot oppervlak vergulden? Bestel dan een Multi Pack. Zo weet je zeker dat alle boekjes uit dezelfde batch komen en voorkom je kleurverschillen. 

Let op: vergeet niet de speciale verguldlijm mee te bestellen. Die heb je nodig om het bladmetaal te bevestigen. Dat kan namelijk niet met gewone lijm. Kijk voor de verdere uitleg bij de gegevens hieronder. 

In de onderstaande video krijg je een indruk van de werkwijze:

Ondergrond: voor bladkoper wordt bij voorkeur op een warmrode basiskleur gewerkt. Dit zorgt voor meer diepte en een mooiere dekking. Voor bladkoper zijn Krijtverf Burgundy of Soft Silk Burgundy heel geschikt.

Werkwijze: breng de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Deze lijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht. De lijm is wit bij het aanbrengen, zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal vastplakken. Tip: Kijk op de thema pagina over bladmetalen voor een uitgebreid stappenplan.

Afwerken: Bladmetaal moet altijd worden afgewerkt. Bescherm het bladmetaal met boenwas, schellak of vernis om het oppervlak te beschermen en de kleur te behouden.

Antieke look: creëer een antiek effect door het bladkoper te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Brown of met antiekwas in licht- of donkerbruin. Zo geef je het glimmende goudlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina.

Tip: als je gaat patineren is het niet nodig om het bladzilver af te werken. Na het patineren met colourwax of glaze is het zilverlaagje al beschermt. Een andere leuke afwerking is het aanbrengen van een verdigris patina effect over bladkoper. 

Over de verschillende patineertechnieken kun je meer lezen op onze themapagina over patineren

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bladkoper - Copper Leaf
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat