Gold leaf, bladmetaal goud

Bladgoud - Gold Leaf

Bladzilver-Silver Leaf

Waardering:
98% of 100

Bladzilver, slagmetaal in zilverkleur. Ideaal om meubeltjes, schilderij- of spiegellijsten, lampvoeten, beelden en andere accessoires te verzilveren.

Inhoud: boekje met 25 velletjes imitatie bladzilver van 14x14 cm (ca. 0,5 m2)

Let op: vergeet niet de speciale verguldlijm mee te bestellen. Die heb je nodig om het bladmetaal te bevestigen. Dat kan namelijk niet met gewone lijm. Kijk voor de verdere uitleg bij de gegevens hieronder.

In de onderstaande video krijg je een indruk van de werkwijze en zie je ook hoe leuk het is om bladzilver te patineren:

€ 9,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
metal leaf silver

Ondergrond: voor bladzilver wordt bij voorkeur op een zwarte basiskleur gewerkt. Dit zorgt voor meer diepte en een mooiere dekking. Voor bladzilver zijn onze krijtverf kleuren Black of Warm Black heel geschikt.

Werkwijze: breng de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Deze lijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht. De lijm is wit bij het aanbrengen, zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal vastplakken.

Afwerken: Bladmetaal moet altijd worden afgewerkt. Bescherm het bladmetaal met boenwas, schellak of vernis om het oppervlak te beschermen en de kleur te behouden.

Antieke look: creëer een antiek effect door het bladzilver te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Black of met colourwax Black. Zo geef je het glimmende zilverlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina. Over de verschillende patineertechnieken kun je meer lezen op onze themapagina over patineren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bladzilver-Silver Leaf
Uw waardering