Bladzilver - Silver Leaf

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
metal leaf silver
Waardering:
98% of 100
As low as € 9,95

Bladzilver, slagmetaal in zilverkleur. Ideaal om meubeltjes, schilderij- of spiegellijsten, lampvoeten, beelden en andere accessoires te verzilveren.

Verpakkingen:
Boekje met 25 vel (0,49 m2)
Multi Pack: 10 boekjes van 25 vel (4,9 m2)

Tip: Ga je een groot oppervlak vergulden? Bestel dan een Multi Pack. Zo weet je zeker dat alle boekjes uit dezelfde batch komen en voorkom je kleurverschillen. 

Let op: vergeet niet de speciale verguldlijm mee te bestellen. Die heb je nodig om het bladmetaal te bevestigen. Dat kan namelijk niet met gewone lijm. Kijk voor de verdere uitleg bij de gegevens hieronder.

In de onderstaande video krijg je een indruk van de werkwijze en zie je ook hoe leuk het is om bladzilver te patineren:

Ondergrond: voor bladzilver wordt bij voorkeur op een zwarte basiskleur gewerkt. Dit zorgt voor meer diepte en een mooiere dekking. Voor bladzilver zijn Krijtverf Black of Soft Silk Black heel geschikt.

Werkwijze: breng de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Deze lijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht. De lijm is wit bij het aanbrengen, zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal vastplakken. Tip: Kijk op de thema pagina over bladmetalen voor een uitgebreid stappenplan.

Afwerken: Bescherm het bladmetaal met boenwas, schellak of vernis om het oppervlak te beschermen en de kleur te behouden.

Antieke look: creëer een antiek effect door het bladzilver te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Black of met colourwax Black. Zo geef je het glimmende zilverlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina.

Tip: als je gaat patineren is het niet nodig om het bladzilver af te werken. Na het patineren met colourwax of glaze is het zilverlaagje al beschermt.

Over de verschillende patineertechnieken kun je meer lezen op onze themapagina over patineren.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bladzilver - Silver Leaf
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat