De voordelen van verftechnieken.nl

Bladzilver-slagmetaal

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,95
OF

Snel overzicht

Bladzilver
Boekje met 25 vel van 14x14 cm slagmetaal in zilverkleur. Ideaal om schilderij- of spiegellijsten, meubels en accessoires te verzilveren.

Werkwijze
Als ondergrond voor bladzilver wordt meestal een donkerblauwe of zwarte basiskleur gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld krijtverf Black of Warm Black. Als de basislaag goed droog is breng je de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Door tenslotte een vernis aan te brengen wordt oxideren tegengegaan en bescherm je het zilverlaagje.


Rendement: als je enige ervaring hebt, is een boekje van 25 vel voldoende voor ca. 0,5 m2. Op lijsten of ondergronden met veel reliëf heb je vaak wat meer verlies.

Tip: creëer een antiek effect door het bladzilver te patineren met verdunde zwarte krijtverf of Abbondanza Antiquing Glaze Black. Over de patineertechnieken kun je meer lezen op de pagina 'patineren'.

Armeluiszilver
Een speciale toepassing voor bladzilver is de door ons ontwikkelde techniek om armeluiszilver na te bootsen. Deze techniek wordt toegepast op glazen voorwerpen (vazen, waxinelichten of glazen lampenkappen). De werkbeschrijving hiervan is als e-book verkrijgbaar in de webshop.

Slagmetaal zilver

Meer afbeeldingen

Details

Een boekje van 25 vel imitatie bladzilver. Prachtig en decoratief, voor spiegel- of schilderijlijsten, meubels en accessoires.

Extra informatie

Inhoud Nee
Producent / Maker Nee
-