Bladzilver - Silver Leaf

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
metal leaf silver
Waardering:
98 % of 100
As low as € 11,95

Abbondanza Silver Leaf - Bladzilver, slagmetaal in zilverkleur. Ideaal om meubeltjes, schilderij- of spiegellijsten, lampvoeten, beelden en andere accessoires te verzilveren. De velletjes bladmetaal zijn 14 x 14 cm en zijn los op vloei verpakt in een boekje van 25 vel.

Verpakkingen:
Boekje met 25 vel van 14 x 14 cm (0,49 m2)
Multi Pack: 10 boekjes van 25 vel (4,9 m2)

Tip: Ga je een groot oppervlak vergulden? Bestel dan een Multi Pack. Zo weet je zeker dat alle boekjes uit dezelfde batch komen en voorkom je kleurverschillen. Dit is bovendien voordeliger dan 10 losse boekjes.

Let op: vergeet niet de speciale verguldlijm mee te bestellen. Die heb je nodig om het bladmetaal te bevestigen. Dat kan namelijk niet met gewone lijm. Kijk voor de verdere uitleg bij de gegevens hieronder.

In de onderstaande video krijg je een indruk van de werkwijze en zie je ook hoe leuk het is om bladzilver te patineren:

Ondergrond: voor bladzilver wordt bij voorkeur op een zwarte basiskleur gewerkt. Dit zorgt voor meer diepte en een mooiere dekking. Voor bladzilver zijn Krijtverf Black of Soft Silk Black heel geschikt.

Werkwijze: breng de speciale verguldlijm aan waarop het bladmetaal wordt geplakt. Deze lijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht. De lijm is wit bij het aanbrengen, zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal vastplakken. Tip: Kijk op de thema pagina over bladmetalen voor een uitgebreid stappenplan.

Afwerken: Bescherm het bladmetaal met boenwas, schellak of vernis om het oppervlak te beschermen en de kleur te behouden.

Antieke look: creëer een antiek effect door het bladzilver te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Black of met colourwax Black. Zo geef je het glimmende zilverlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina.

Tip: als je gaat patineren is het niet nodig om het bladzilver af te werken. Na het patineren met colourwax of glaze is het zilverlaagje al beschermt.

Over de verschillende patineertechnieken kun je meer lezen op onze themapagina over patineren.

Ondergrond

Bladzilver wordt bij voorkeur aangebracht op een zwarte basiskleur. Dit zorgt voor meer diepte en geeft bovendien een mooi effect als de velletjes bladzilver niet helemaal perfect aansluiten. Wij adviseren de kleuren Warm Black (030) of Black (029). Bladmetaal is alleen geschikt voor gebruik binnen.

Werkwijze

Breng een egale dunne laag verguldlijm aan met een zacht synthetisch penseel. Deze speciale verguldlijm blijft z’n kleefkracht behouden totdat het bladmetaal is aangebracht en is bovendien heel dun en hecht aan vrijwel alle oppervlakken. Gebruik daarom geen andere lijmsoorten voor het aanbrengen van bladmetaal. De lijm is enigszins wit bij het aanbrengen, zo kun je goed zien of je de ondergrond volledig hebt bedekt. Tijdens het droogproces zal de lijm transparant worden. Zodra de lijm transparant is geworden kun je het bladmetaal aanbrengen.

Probeer het bladmetaal niet, of zo min mogelijk met je handen aan te raken. Aanraking met de huid zal het oxidatieproces versnellen. Je kunt katoenen handschoenen dragen om dit probleem te voorkomen. Leg de velletjes bladmetaal enigszins overlappend aan, totdat het gehele oppervlak is bedekt. Druk aan met een prop watten of een zachte kwast en veeg tenslotte alle losse stukjes bladmetaal weg. 

Kijk op de themapagina over bladmetalen voor nadere uitleg en een uitgebreid stappenplan.  

Afwerken

Bescherm het bladmetaal met was, vernis of schellak om het bladmetaal te beschermen. Dit voorkomt oxidatie en zo behoud je de mooie kleur en glans.

Antieke look

Creëer een antiek effect door het bladzilver te patineren met Abbondanza Antiquing Glaze Black. Zo geef je het glimmende zilverlaagje een zachtere uitstraling en een subtiel patina. Als je gaat patineren is het niet nodig om het bladzilver nog verder af te werken met was of vernis.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Bladzilver - Silver Leaf
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat