Blanke was-clear wax

Op voorraad
SKU
wax-clear
Waardering:
97% of 100
€ 17,95

Boenwas vervaardigd naar authentiek recept op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas, terpentijnolie en pigmenten. Clear wax, ofwel blanke boenwas, is een transparante meubelwas voor onderhoud van houten meubelen of bescherming van krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Abbondanza clear wax is een transparante boenwas om houtwerk te beschermen en te onderhouden, of om een laag krijtverf af te werken.

Werkwijze:

1: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.

2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak en veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.

3: Laat de resterende was intrekken en uitharden en boen de waslaag dan desgewenst op. Door het opboenen wordt de waslaag sterker en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blanke was-clear wax
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat