Abbondanza Milk Paint

Milk Paint Melkverf

Wat is Milk Paint?
Milk Paint is in Nederland nog niet erg bekend. Maar toch bestaat deze verf letterlijk al eeuwen! Het is een authentieke verf op basis van melkeiwit, kalk, klei en natuurlijke pigmenten.

Abbondanza Milk Paint is gebaseerd op diezelfde oude melkverf recepten die eeuwenlang in gebruik waren. Onze Milk Paint bevat dan ook uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is 100% biologisch afbreekbaar, geurarm en bevat géén oplosmiddelen, conserveermiddelen of andere hulpstoffen.

Abbondanza Milk Paint wordt geleverd in poedervorm en dit poeder bevat alles wat je nodig hebt. Het enige wat je hoeft te doen is 1 deel poeder te mengen met ongeveer 1 deel water. Simpeler kan bijna niet. Echt: als je chocolademelk kunt maken, kun je ook Milk Paint maken!

Milk Paint melkverf

Het ontstaan van Abbondanza Milk Paint
Mijn eigen Milk Paint op de markt brengen stond al heel lang op mijn verlanglijstje. Sterker nog; ik was al bezig met het maken en testen van Milk Paint recepten toen wij nog niet eens met Abbondanza krijtverf waren begonnen. Ik wist alleen nog niet hoe ik het zou aanpakken. Zouden de mensen daar wel klaar voor zijn? Zelf verf mengen? Vandaar dat onze krijtverf toch voorrang kreeg en de Abbondanza krijtverflijn in 2010 als eerste werd gelanceerd.

Maar het bleef kriebelen. Ik heb altijd al een zwak gehad voor zelf verf maken (zo ben ik 20 jaar geleden ook ooit begonnen) en het idee liet me niet los. Bovendien ben ik steeds bewuster bezig met mijn gezondheid. Gezond eten, niet koken met pakjes en zakjes, overbodige toevoegingen vermijden, zoveel mogelijk vers. En daar past het concept Milk Paint natuurlijk ook heel goed bij.

Onze Krijtverf was natuurlijk al milieuvriendelijk en wij verkopen zoveel mogelijk watergedragen en niet milieubelastende producten. Maar Milk Paint gaat daarin nog een stapje verder. Het is een echte natuurverf, je mengt alleen de hoeveelheid die je nodig hebt. Het resterende poeder blijft altijd goed, dus geen verspilling. Melkverf is 100 procent biologisch afbreekbaar en bevat geen overbodige ingrediënten. Het voelde gewoon goed om er op dit moment mee te beginnen.

Ik zag op Amerikaanse blogs ook steeds vaker Milk Paint voorbij komen. In Amerika bestaat Milk Paint in poedervorm al 30 jaar. Maar het was jarenlang een verf die vooral werd gebruikt door meubelmakers en het had een beetje een ouderwets ‘Folk Art’ sfeertje om zich heen hangen.

Dit zag je ook terug in de daar beschikbare kleuren, zoals ossebloedrood, allerlei mosterdtinten, veel poepgroen en -bruintinten. Niet bepaald de hipste kleuren. Dus ben ik aan de slag gegaan met onze eigen kleurlijn. Door middel van eindeloos testen en het zorgvuldig mengen van de oorspronkelijke natuurlijke pigmenten hebben we een selectie van mooie kleuren gecreëerd. Tinten die heel goed passen bij de huidige trends en stijlen. Wil je alle kleuren bekijken, neem dan een kijkje op onze website >>

Milk Paint, melkverf, natuurverf

Doorleefde look
Milk Paint kan heel mooi egaal en strak worden verwerkt maar is ook ideaal om een doorleefde ‘oude look’ te creëren. De verf hecht zeer goed op poreuze oppervlakken zoals onbehandeld of geschuurd hout, steen, beton, etc.

Chippy Look
Door op gladde (geverfde of gelakte) oppervlakken te werken kun je een bladderend effect – oftewel een ‘chippy look’ krijgen.Milk Paint chippy effect

Milk Paint leent zich ook heel goed voor alle decoratieve verftechnieken die voor krijtverf worden gebruikt. Zo kun je de Milk Paint prima doorschuren, craqueleren, of patineren met antiekwas, kalkwas of andere kleurwassen.

Ben je inmiddels nieuwsgierig genoeg geworden? Meer informatie over het mengen en aanbrengen van deze prachtige natuurverf vind je op onze site op de pagina werken met Milk Paint

Milk Paint mengen

xoxo Mirjam

Deel dit artikel

Eén gedachte op “Abbondanza Milk Paint

  1. Pingback: Heb jij al gehoord van deze speciale verfsoorten? - Schilders Vlaanderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *