Abbondanza Extra Matte vernis

Abbondanza vernis

We hebben een nieuw product in onze collectie: Abbondanza vernis. En ik kan je alvast verklappen: als je al een tijdje op zoek was naar een vernis dat echt super, super mat en toch sterk is, dan kun je stoppen met je zoektocht!

Abbondanza vernis

Abbondanza vernis extra mat

Het heeft wel wat voeten in aarde gehad om jullie een vrijwel onzichtbare extra matte vernis te kunnen aanbieden. Ik ben best een pietje precies wat dat betreft. Pas toen de receptuur zodanig was dat ik het verschil tussen de wel en niet afgewerkte delen op een laag krijtverf niet kon zien was ik tevreden!

Hieronder zie je het effect op een kast die ik heb geverfd met Abbondanza krijtverf.  Ik heb alleen de deurtjes van de kast afgewerkt met extra matte vernis, de rest van de kast bleef onbehandeld.

Abbondanza vernis extra mat kastAbbondanza vernis extra mat kast

Alleen als je van opzij kijkt en er is veel strijklicht, dan kun je met enige moeite een klein beetje verschil zien. Zie de foto hierboven, de kast staat pal naast een raam.

Abbondanza vernis is breed inzetbaar

Naast de extra matte vernis is er ook een zijdeglans variant die tevens geschikt is voor gebruik buiten. Abbondanza extra matte vernis en zijdeglans vernis zijn watergedragen, snel drogend, hebben een ingebouwde verharder en zijn geschikt voor het afwerken van meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren. Je kunt het vernis gebruiken op allerlei uiteenlopende ondergronden, zoals krijtverf, hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, etc.

Abbondanza vernis extra mat en zijdeglans

Ben je niet zo van de grote gebaren en bewerk je vooral kleine meubeltjes of accessoires, dan is de kleine verpakking van 250 ml super handig (en lekker voordelig). Voor de normale tot grotere klussen zijn er verpakkingen van 0,5 liter, 1 liter en 2,5 liter. Je kunt Abbondanza vernis bestellen in de webshop van verftechnieken: verftechnieken.nl/vernis.html

Ik vind dat Abbondanza vernis een geweldige aanwinst is voor de Abbondanza collectie. Niet iedereen is gecharmeerd van een afwerking met boenwas en bovendien zijn er toch vaak omstandigheden en projecten waarbij vernis een betere keuze is. Zelf werk ik erg graag met vernis omdat het erg praktisch en onderhoudsvriendelijk is, snel drogend, niet vergelend, altijd weer overschilderbaar, geschikt voor natte ruimtes, etc. Ik ben er dus erg blij mee.

Wat denk je; ga jij Abbondanza vernis proberen?

xoxo Mirjam

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *