Verftechniek, grijs patineren

Lijst_kandelaar
Deze kandelaar heb ik ooit eens op de kop getikt op een rommelmarkt. Ik vond hem direct leuk, maar hij was van brons en dat vond ik niet zo mooi. Een beetje te ouderwets voor mijn smaak. Met een likje grijze verf en een beetje magie met een bijna droge kwast en een klein beetje witte verf heb ik de engel een make-over gegeven. Het was eigenlijk een lamp, maar de fittingen en de bedrading waren niet meer in orde. Dus gebruikte ik de fittingen als kaarsenhouder en de bedrading heb ik weggeknipt. Nu is het een perfecte kandelaar.

De lijst op de achtergrond heb ik grijs geverfd en daarna gepatineerd met een witte wash. Hierdoor kwam het reliëf helemaal tot leven. Tenslotte heb ik er nog een mooi stuk ornamentbehang ingezet.

 

Deel dit artikel

4 gedachten over “Verftechniek, grijs patineren

  1. vosgesparis

    je lijstje is wel leuk vind ik, helemaal effen grijs vind ik ok niks. ik heb vorig jaar ook veel plezier beleefd aan kloddeen en kledderen met grijze en witte latex en een oude indiase tempeldeur. Ik ben dan ook blij dat ik laatst weer eens wat heb kunnen verven !

  2. THEA

    Heel mooi, zowel de kandelaar als de achtergrond!! Een plaatje.
    Wat is het toch leuk om iets ouds om te toveren, en het geeft zo veel voldoening.

    Groetjes Thea

  3. Lief Leuk & Anders

    Heel leuk, die tips! Een white-wash in het geval van deze lijst. Is dat een verdunde witte verf, of een laag er over en gelijk weer weg vegen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *