Handdoekkastje van fruitkistjes

In de voorjaarseditie van Decoreren Landelijke Stijl met mijn workshop betonlook, stond ook een leuk artikel over creatieve ideeën met fruitkistjes. Bij een van deze projecten, een handdoekkastje voor in de badkamer, werd Abbondanza Krijtverf gebruikt.

DecorerenLandelijkeStijl_handdoekrekje_AbbondanzaVerf

Bron: Decoreren Landelijke Stijl

DecorerenLandelijkeStijl_handdoekrekje_AbbondanzaVerf_det

Het leuke van Abbondanza Krijtverf is dat je het niet altijd dekkend hoeft op te brengen. Je kunt het heel gemakkelijk verdunnen met water en er zo een ‘wash’ van maken. Dit verdunde mengsel breng je gewoon aan met een platte kwast en veeg je uit met een doek. Hoe meer je de krijtverf verdunt, hoe transparanter het mengsel zal zijn. Ideaal voor een nonchalante, verweerde look.

Bij deze techniek wordt vaak met witte krijtverf gewerkt (whitewash) maar je kunt natuurlijk met iedere kleur werken die je wilt. En het is zo’n gemakkelijke en snelle manier om hout te kleuren.    Zoals ik al eens heb laten zien in eerdere blogjes over het vergrijzen van hout of het vergrijzen van riet, kun je met taupe-tinten, grijzen, naturellen e.d. prachtige resultaten bereiken. Meer over de techniek van het vergrijzen en geschikte kleuren kun je vinden op de pagina ‘vergrijzen’ op onze website www.verftechnieken.nl

mand_vergrijsd_riet_krijtverf_dt

Voor extra bescherming en gemakkelijk onderhoud (zeker in een badkamer wel handig) kun je tot slot een of twee dunne laagjes decorateursvernis extra mat aanbrengen. Dit vergeelt niet, is supersnel droog en de uitstraling blijft prachtig mat.

Deel met je vrienden of volgers >
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email

1 gedachte op “Handdoekkastje van fruitkistjes

  1. Inge...

    Het kastje is superleuk!!
    Ik heb hier in de keuken een paar opgestapeld staan met boodschappen erin, wieltjes eronder en in 3 kleuren, blijven leuk die kistjes om mee te decoreren.

    Een Royal weekend gewenst!
    Groetjes Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.