Verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

Het werken met sjablonen kan erg verslavend zijn. Ik doe momenteel niets anders dan allerlei leuke toepassingen verzinnen en testen. Voor dit schilderijtje gebruikte ik een van de nieuwe Shabby Chic sjablonen

Allereerst gaf ik het glas een wat verouderd aanzien door het te bespatten met verdunde bruine of grijsbruine verf (dit kan met krijtverf of acrylverf). Deze spat-techniek gebruiken we ook als eerste laag bij het Armeluiszilver effect.

Sjabloon aanbrengen op glas - 1e kleurAls je sjabloneert op glas doe je dat bij voorkeur aan de achterkant. Let er dus op dat je het sjabloon verkeerd om op het glas legt. Je werkt in spiegelbeeld. Uiteraard is dit vooral belangrijk bij teksten. Voor de eerste laag gebruikte ik Abbondanza Jade krijtverf. Deze kleur groen past precies bij het verdigris effect dat ook op het lijstje terug zal komen. Deze groene kleur bracht ik niet dekkend aan; ik bracht de verf maar heel dun en slechts hier en daar aan. Laat dit laagje even drogen en verwijder het sjabloon niet!

Sjabloon aanbrengen op glas - 2e kleurDaarna gebruikte ik Abbondanza Slate om het gehele sjabloon goed dekkend nog eens te sjabloneren. Het vleugje groen zie je dus straks alleen nog aan de voorkant van het glas terug. Toen dit droog was verwijderde ik het sjabloon en plaatste dit een halve millimeter naar linksweer terug op het glas.

Sjabloon highlight effect aanbrengen

Vervolgens gebruikte ik de kleur Abbondanza Sunny Beach. Deze kleur zie je, doordat het sjabloon verplaatst is, later alleen terug als een dun lijntje (een highlight).

Sjabloon highlight effect

Hier zie je het highlight effect iets beter

Het lijstje van het schilderij bewerkte ik met een verdigris patina effect. Je kunt dit doen met het Abbondanza Patina Effect setje.

Hieronder nog even een close-up van de highlights en het verouderde glas.

verdigris lijstje -closeup

Deel dit artikel

2 gedachten over “Verdigris lijstje met Shabby Chic Sjabloon

  1. Pingback: Kleurinspiratie in kopergroen {Verdigris} | Verftechnieken

  2. Pingback: Shabby Chic sjabloon projecten {inspirerend} | Verftechnieken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *