De voordelen van verftechnieken.nl

Boenwas, kalkwas, kleurwas

Boenwas en antiekwas werden van oudsher gebruikt voor het beschermen, kleuren en onderhouden van meubels en houtwerk. Maar in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten kun je lezen dat je er nog veel meer mee kunt doen. Kalkwas, antiekwas of colourwax op een basislaag van krijtverf zorgen voor een prachtig gepatineerd en doorleefd effect.

Met antiek-, kalk- of colourwax kun je felle kleuren temperen, een antiek of vergrijsd patina aanbrengen, of juist een gebleekt kalkeffect creëren. Ook kun je de wax gebruiken om onbehandeld hout een kleurtje of effect te geven. Alle kleuren zijn onderling te combineren of te mengen. Met Abbondanza metallic wax kun je prachtige sprankelende effecten creëren in diverse metaaltinten. (N.B.: wax is trouwens gewoon engels voor was).

Op welke ondergrond?

Wax hecht alleen op een poreuze ondergrond zoals onbehandeld hout of een poreuze watergedragen verflaag zoals krijtverf

Was of vernis?

Voor het afwerken van een meubel kun je was gebruiken, maar soms is een vernis beter. Alles over de voor- en nadelen van beide producten kun je lezen op de pagina Was en vernis.

Moet je een waslaag afwerken?

Een waslaag hoef je niet verder af te werken. Wel kun je de waslaag af en toe bijwerken en met was blijven onderhouden. Een voordeel is dat een waslaag eenvoudig (plaatselijk) kan worden bijgewerkt, iets dat met vernis niet mogelijk is.

  Abbondanza wax pakketten

 

Bewaren

Bewaren

26 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

26 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-