De voordelen van verftechnieken.nl

Champagnekrijt 1 KILO

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Normale prijs: € 9,95

Aanbiedingsprijs: € 7,95

OF

Snel overzicht

Krijt (Calciumcarbonaat oftewel CaCO3) wordt al eeuwen als pigment en hulpstof gebruikt. Het woord ‘krijt’ is afgeleid van ‘Kreta’ en de Grieken en Romeinen gebruikten al krijt gemengd met melk om wandschilderingen te maken. De kleur is wit en kan door verontreiniging soms wat grauw zijn. Krijt is niet giftig, heeft een goed dekkend vermogen in verf op waterbasis en is lichtvast. Voor gebruik in olieverf of in combinatie met olie is krijt niet geschikt. Krijt is geschikt voor lijm-, caseïne-, kalk-, en silicaatverf.


In de decoratieve schilderkunst kan krijt ook worden gebruikt om bepaalde afwerkingen een mooi mat en poederig effect te geven. Bijvoorbeeld bij de verdigris techniek -een imitatie van groen geoxideerd koper- kan krijt als finishing touch worden gebruikt om het poederige effect van het geoxideerde metaal na te bootsen. Ook bij de techniek die beschreven is in ons e-book 'Betonlook' wordt krijt als afwerking gebruikt voor een poedermat effect.


Tip: Een beetje gezuiverd krijt gebruiken bij het klaarmaken van bijvoorbeeld rabarbermoes helpt om de zure smaak te neutraliseren. Of gebruik er een klein beetje van in de spinazie, om de zogenaamde ‘stroeve tanden’ tegen te gaan. Ook schijnt een eetlepel gezuiverd krijt opgelost in een glaasje water te helpen bij brandend maagzuur.

Champagnekrijt 1 KILO

Meer afbeeldingen

Details

Champagnekrijt zak 1 kilo

Extra informatie

Inhoud 1 Kilo
Producent / Maker Abbondanza
-