Abbondanza colourwax Taupe

Colourwax Taupe

Verniswas Notelaar

Verniswas Notelaar

Colourwax Black

Waardering:
100% of 100

Deze gepigmenteerde zwarte boenwas is perfect om onbehandeld hout een stoere zwarte kleurwaas te geven, of voor een donker patina op een laag krijtverf, zilver metallic verf of bladzilver.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Tip: Je kunt ook een voordelig wax pakket bestellen.

€ 16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
wax-black

Toepassing:
Deze zwarte was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder sterk zijn. De wax is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf of over bladzilver. 

Werkwijze:
1: Eikenhout kun je desgewenst vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was dun en gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en in kieren en reliëf. Laat eventjes intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de was een dag of nacht uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Tip: ga je zwarte was aanbrengen als patineerlaag op krijtverf? Breng dan eerst een laagje blanke boenwas aan. Dit blanke was trekt in de verflaag waardoor je vervolgens de colourwax beter kunt doseren en verdelen. Je kunt hiervoor een voordelig wax pakket bestellen.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Colourwax Black
Uw waardering