De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza colourwax Black

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 15,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Colourwax Black - 370 ml
Abbondanza zwarte kleurwas, voor een mooi stoer effect.
Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

Abbondanza Colourwax Black

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza Colourwax Black, zwarte kleurwas voor een stoer effect. Te gebruiken op onbewerkt of gebeitst hout, steen, gips en andere poreuze ondergronden, of als extra effect op een laag krijtverf. Gekleurde was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen en minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur. Was is niet geschikt voor gebruik buiten.

Abbondanza wax is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza was aan alle huidige milieu eisen.

Tip: Eventueel kun je zwarte was mengen met onze andere waskleuren of gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Abbondanza grijze boenwas of antiekwas. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Of kijk eens op de pagina's Vergrijzen of Patineren

Werkwijze
:

1: Je kunt kleurwas aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Fijne staalwol (000) kan ook worden gebruikt voor een extra doorleefd en verweerd effect.
2: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en veeg na een kwartier tot half uur overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
3: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Verder afwerken is dan ook niet nodig. Eventueel kun je voor extra afwerking en onderhoud een laagje Abbondanza Clear Wax (blanke boenwas) aanbrengen.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6-10 m2 per blik

Extra informatie

Inhoud 370 ml
Producent / Maker Abbondanza
-