Voor 18:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden! *** Alles uit voorraad leverbaar!
Colourwax Grey - lichtgrijze wax van Abbondanza

Colourwax Grey

Abbondanza Colourwax Taupe

Colourwax Taupe

Colourwax Dark Grey

Waardering:
98% of 100

Colourwax Dark Grey van Abbondanza is een donkergrijze boenwas met extra krijt en pigmenten. Perfect voor een greywash effect op onbehandeld hout of een grijs patina op een laag krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Tip: Je kunt ook een voordelig wax pakket bestellen.

€ 18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
wax-dark-grey

Toepassing:
Deze donkergrijze was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder sterk zijn. De wax is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf.

Werkwijze:
1: Eikenhout kun je desgewenst vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was dun en gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en in kieren en reliëf. Laat eventjes intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de was een dag of nacht uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Colourwax Dark Grey
Uw waardering