Colourwax Grey - lichtgrijze wax van Abbondanza

Colourwax Grey

Colourwax Taupe van Abbondanza

Colourwax Taupe

Colourwax Dark Grey

Waardering:
99% of 100

Colourwax Dark Grey van Abbondanza is een donkergrijze boenwas met extra krijt en pigmenten. Perfect voor een greywash effect op onbehandeld hout of een grijs patina op een laag krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Tip: Je kunt ook een voordelig wax pakket bestellen.

€ 16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
wax-dark-grey

Abbondanza Extra Chalky donkergrijze wax, is perfect voor een greywash effect op onbehandeld hout, of een grijs patina op een laag krijtverf.

Toepassing:
Deze donkergrijze was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder sterk zijn. De wax is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf.

Werkwijze:
1: Eikenhout vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Colourwax aanbrengen met een kwast of een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Tip: ga je dark grey was aanbrengen als patineerlaag op krijtverf? Breng dan eerst een laagje blanke boenwas aan. Dit blanke was trekt in de verflaag waardoor je vervolgens de colourwax beter kunt doseren en verdelen. Je kunt hiervoor een voordelig wax pakket bestellen.

Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Colourwax Dark Grey
Uw waardering