De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza colourwax Dark Grey

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 15,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Colourwax Dark Grey - 370 ml
Donkergrijze kleurwas voor een stoer effect.
Tip:
Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

Abbondanza Colourwax Dark Grey

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza Colourwax Dark Grey
Donkergrijze kleurwas voor een stoer effect. Te gebruiken op onbewerkt of gebeitst hout, steen, gips en andere poreuze ondergronden, of als extra effect op een laag krijtverf. Gekleurde was is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen en minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur. Was is niet geschikt voor gebruik buiten. 

Abbondanza wax is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza was aan alle huidige milieu eisen.
Ideeën, effecten en werkbeschrijvingen over het werken met was kun je vinden in het boek ‘Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten’. Of kijk eens op de pagina's Vergrijzen of Patineren

Kleureffect colourwax Dark Grey: Kijk voor het effect op verschillende ondergronden bij de extra foto's hier in de productbeschrijving.

Werkwijze:
1: Voor extra grip kun je (eiken) hout vooraf uitborstelen met een messing borstel of staalborstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: De was aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf. Fijne staalwol (000) kan ook worden gebruikt voor een extra doorleefd en verweerd effect. 
3: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Het is aan te bevelen om voor extra bescherming en onderhoud een laagje Clear Wax (blanke boenwas) aan te brengen. Hiermee kan het oppervlak ook worden onderhouden.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6-10 m2 per blik.

Extra informatie

Inhoud 370 ml
Producent / Maker Abbondanza
-