De voordelen van verftechnieken.nl

Decoratieve Verftechnieken Antiekeffecten

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 19,95
OF

Snel overzicht

Decoratieve verftechnieken Antiekeffecten
Een musthave voor iedereen die houdt van het restylen en opknappen van meubelen en accessoires!
‘Decoratieve verftechnieken, Antiekeffecten’ is een praktisch boek vol tips & trucs, handige stap voor stap beschrijvingen en boordevol kleurenfoto’s.

In dit boek vind je alle basistechnieken zoals:

• Werken met krijtverf
• Het doorschuren van verflagen
• Whitewash en werken met kalkwas
• Verouderen van meubels
• Alle patineertechnieken
• Alle craqueleertechnieken
• Effecten met antiekwas, boenwas en kalkwas
• Verfeffecten met 'glaceerverf'
• Droge kwasttechniek (highlights)
• Decoreren met sjablonen en decoupage
• De voorbereiding; schuren, ontvetten, kleine reparaties
• Oude waslagen verwijderen, gronden, primen
• Afwerken en beschermen met vernis of was
• Inkopen op markten of bij de kringloop (tips)

Na jarenlang workshops decoratieve verftechnieken te hebben gegeven, heeft Mirjam in dit boek de populairste technieken en verfeffecten (de antiekeffecten) samengevat. Alle basistechnieken worden stap voor stap behandeld, voorzien van duidelijke foto's en met een uitgebreide uitleg over de gebruikte materialen en producten.

Denk je dat je twee linkerhanden hebt?
Het is altijd weer leuk om te zien hoe ook mensen met geen tot weinig ervaring, geweldige resultaten bereiken. De technieken zijn vaak simpel en het enige wat je moet doen is de goede volgorde aanhouden en de tips opvolgen. Je zult verrast zijn als je merkt hoe snel je het onder de knie hebt. Dankzij de handige stap voor stap beschrijvingen leer je werken met krijtverf, doorschuren, patineren, whitewashen, craqueleren en al die andere leuke technieken om je meubels en accessoires een make-over te geven. En als je eenmaal bezig bent, blijf je bezig. Dus wees gewaarschuwd!

Recensie Biblion:
Goed verzorgd boekje over het bewerken van meubels en accessoires om ze een antieke uitstraling te geven, bijvoorbeeld met was, doorschuren, whitewashen, patineren en craqueleren. Met mooie kleurenfoto's ter verduidelijking van de stap-voor-stap werkinstructies bij de diverse technieken. Veel aandacht is er voor materialen en producten, waaronder een overzicht met winkels en websites. Het boek is uitgevoerd met een spiraalrug binnen de band, waardoor het goed blijft openliggen.
M.M.L. Gielisse-van Gogh

Recensies Bol.com:

Jemaye: Duidelijk en overzichtelijk. Een handig, duidelijk naslagwerk voor als je eens iets anders wilt dan een 'gewoon' laagje verf.


Ridor: Geweldig boekje! Ik ben heel erg blij met dit boekje en heb hem ook meteen helemaal doorgelezen. Duidelijk beschreven. Nu lekker aan de slag!

Kleyntje: Top boek. Duidelijk, overzichtelijk en origineel boek. Je kan direct aan de slag!

Pepsiblue: Leuk en heel informatief. Dit is echt een zeer leuk boekje, waar ik heel veel aan heb.
Alle technieken staan duidelijk beschreven in goed begrijpbaar Nederlands. Geen ingewikkelde technische termen en precies de juiste dosering uitleg bij alle handelingen. Dit boekje is een aanrader voor iedereen die zelf aan de gang wil met het opknappen van bv. oude meubels. Zelf had ik zoiets van "ik wil er meteen mee aan de slag" en heb dit ook gedaan. Wel oppassen, dat je niet verslaafd raakt aan het pimpen van je oude spullen, want inmiddels is zowat alles in mijn huis gedaan :)  Ook was de bezorging weer supersnel, dus ik ben dik tevreden.

ShabbyChic Creatief: Het is een leuk boek , heel overzichtelijk geschreven, goede uitleg en je kan er zo mee aan de slag. Compliment voor Mirjam Steenbeeke.

Phanny: Heb al verschillende boeken over verftechnieken, maar deze is toch wel z`n geld waard. Goede uitleg, goede tekst en ook nog goede foto`s erbij en een goed praktisch boek. Dus alles bij mekaar een prima boek, ook om aan te bevelen.

Boek Decoratieve Verftechnieken Antiekeffecten

Meer afbeeldingen

Details

Decoratieve Verftechnieken Antiekeffecten. Een handig en sfeervol boek met alle basistechnieken om je meubels, interieur of accessoires een vintage of landelijk brocante look te geven. Een praktisch boek vol tips en trucs, handige stap voor stap beschrijvingen en boordevol kleurenfoto's.

Afmetingen: 13 x 241 x 177 mm
Aantal pagina's: 64
Bindwijze: wire-o binding
ISBN10: 9077050183
ISBN13: 9789077050187

Extra informatie

Inhoud Nee
Producent / Maker Mirjam Steenbeeke
-