De voordelen van verftechnieken.nl

Glaceerverf Patino

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Glaceerverf Patino 500 ml
€ 14,95
Glaceerverf Patino 4 Liter
€ 79,95

Snel overzicht

Glaceerverf - Glaze


Patino is een heldere, kleurloze acryl glaceerverf die op kleur wordt gebracht met poederpigmenten of vloeibaar acrylpigment. Omdat er geen verf wordt toegevoegd, maar pigmenten, is het glaceermengsel fijner van structuur en creëert een transparanter effect. De benodigde acrylpigmenten zijn in diverse kleuren en houttinten verkrijgbaar. Na het aanbrengen kan de natte glaceerlaag nog ongeveer een uur lang worden bewerkt tot een decoratieve afwerking.

Werkwijze:
Kleur het glaceermedium met pigment. De gekleurde Patino glaceerverf bij voorkeur op een niet zuigende ondergrond aanbrengen, bijvoorbeeld Abbondanza Soft Silk of Abbondanza krijtverf afgewerkt met zijdeglans vernis. Op een muur dan normaliter op muurverf worden gewerkt. Houd er rekening mee dat op een poreuze ondergrond, zoals krijtverf of matte muurverf, het glaceermedium sneller zal intrekken en dit verkort de werktijd.

Patino is heel geschikt om mee te patineren en ideaal voor de fijnere technieken zoals marmer- , hout-, edelsteen- of schildpad imitaties. Patino droogt op tot een duurzame en waterbestendige afwerking die niet vergeelt of veroudert. Aflakken is niet nodig. Mocht je toch extra bescherming willen (in natte ruimtes, keukens) of wil je glansverschillen wegwerken, dan kun je desgewenst aflakken met Abbondanza vernis.

Rendement: 10 -20 m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond en gekozen techniek)

Polyvine Patino glaceermedium

Meer afbeeldingen

Details

Patino is een heldere, kleurloze acryl glaceerverf die op kleur wordt gebracht met vloeibaar acrylpigment.

Extra informatie

Inhoud 1 en 4 Liter
-