De voordelen van verftechnieken.nl

Greywash & Old wood effect

Greywash is een techniek om nieuw of onbehandeld hout een oude en doorleefde uitstraling te geven.

Greywash, vergrijsd hout, old wood, driftwood, zomaar een paar termen die voor dit effect gebruikt worden. Op deze pagina laten we je zien met welke producten en technieken je je meubels of accessoires een stoere verweerde of vergrijsde look kunt geven.

 

greywash-vergrijzen-verftips

Op deze pagina:

Welke techniek kies je?
Rekening houden met de houtsoort
Rekening houden met de toepassing en afwerking
Greywash met wax
Greywash met krijtverf
Riet en Lloyd Loom vergrijzen

Steigerhout vergrijzen en een oude look geven
Vergrijzen met verniswas


 


Welke techniek kies ik?

De technieken voor het vergrijzen komen grotendeels overeen met de whitewash technieken. Maar terwijl bij een whitewash de kleur al vaststaat (wit of gebroken wit) kan dat bij het vergrijzen nogal verschillen. Echt oud hout kan immers ook de meest uiteenlopende tinten hebben.

Houtsoorten

De basiskleur van het hout bepaalt voor een groot deel het eindresultaat. Een donkere, of roodachtige houtsoort zal een heel ander effect geven dan een lichtgekleurde houtsoort. Ook de mate van poreusheid speelt een rol. Hiermee moet je dus rekening houden.

Verder hebben bepaalde houtsoorten vervelende eigenschappen. Eikenhout bevat looizuur (tannines). Dit zijn kleurstoffen die onder invloed van watergedragen producten kunnen oplossen en gelige vlekken kunnen veroorzaken. Bij een lichte tint kan dit storend zijn, maar de ervaring leert dat dit bij een vergrijzingstechniek meestal minder een probleem is. Ook sommige tropische houtsoorten kunnen verkleuringen geven of hechtingsproblemen. Doe daarom bij voorkeur een proefstuk, zeker voordat je een groot oppervlak onder handen neemt.

Toepassing

Op sommige oppervlakken (tafelblad) of in bepaalde ruimtes (keuken/badkamer) wil je graag een goed afwasbare, vlekbestendige afwerking. Kies dan, indien mogelijk, een methode waarbij je als afwerking een vernis kunt aanbrengen. Dus bijvoorbeeld een wash van krijtverf of verniswas.

Hieronder kun je wat meer lezen over de verschillende technieken. Gebruikte producten vind je onderaan de pagina.

Tip: bestel het e-book 'Vergrijzen & Old Wood Effect'. In dit e-book vind je de belangrijkste technieken om hout een oude look te geven, inclusief informatie over producten, ondergrond en voorbehandeling.


  verftechnieken vergrijzen


Greywash met wax

Boenwas of colourwax is vooral geschikt voor een houtsoort met een open nerf zoals eikenhout of zacht hout. Houtsoorten met een fijne nerfstructuur zullen minder was (en dus kleur) opnemen. Was is niet geschikt voor buiten of voor vochtige ruimtes. Abbondanza antiek- en colourwax is er in diverse tinten. Kleuren kun je met elkaar mengen of combineren door ze naast of over elkaar heen te zetten.  Let op: het effect van was kan niet versterkt worden door meerdere lagen aan te brengen. Voor een meer dekkend effect kun je kiezen voor bijvoorbeeld een krijtverfwash of verniswas, zoals verderop wordt uitgelegd.

Hoe breng je was aan?

Voordat je de was aanbrengt, moeten oude lak- en/of waslagen van het hout worden verwijderd zodat je op kaal hout werkt. Voor extra grip en wat meer reliëf in het hout, kun je de nerven uitborstelen met een messing draadborstel. Werk hiermee altijd in de richting van de houtnerf!

Breng de was aan met een doek of oude kwast. Overtollige was afvegen met een pluisvrije doek. Laat de was enkele uren intrekken en uitharden. Boen de waslaag vervolgens stevig op. Het oppervlak zal dan glad en harder worden en een subtiele glans krijgen. Breng geen dikke laag aan, want dan kun je de laag niet meer goed opboenen en zal deze kleverig blijven. Laat de was goed uitharden, het kan enkele weken duren totdat de waslaag zijn volledige sterkte heeft bereikt. Wees tot die tijd voorzichtig met vlekken en vocht.

Afwerking:

In principe is een goed geboende waslaag voldoende vlekbestendig en afneembaar. Wel vergt een waslaag in sommige gevallen (bv op een vloer) iets meer onderhoud dan lak of vernis. Je kunt de waslaag onderhouden met blanke boenwas en indien nodig de kleur af en toe bijwerken met de gebruikte kleurwas. Let op: je kunt een waslaag niet afwerken met een lak of vernis!

  vergrijzen met grijze was 


Greywash met krijtverf

Een eenvoudige én snelle methode om een greywash aan te brengen is door te werken met verdunde Abbondanza krijtverf. Het voordeel van deze methode is dat je heel veel kleuren tot je beschikking hebt. Verder kun je het resultaat vrij gemakkelijk beïnvloeden door de verf meer of minder te verdunnen of meerder lagen aan te brengen. Hiermee kun je het effect dekkender maken.

Welke kleuren zijn geschikt om mee te vergrijzen?

Vergrijsde en naturelle kleuren zoals Taupe (085), Loam (090), Silt (095) en Soft Silt (100) zijn mooie tinten voor een niet te bruin vergrijsd effect. Een wat donkerder 'old wood' effect creëer je met een krijtverfwash van de kleur Walnut. (zie de afbeelding).

Recept voor een krijtverfwash:

Verdun 1 deel Abbondanza krijtverf met 1 tot 2 delen water. Hoe dunner het mengsel, hoe transparanter het effect zal zijn.
Het rendement van onverdunde krijtverf is ca. 10-12 m2 per liter. Doordat je gaat verdunnen zal het rendement van een krijtverfwash iets groter zijn, maar dat is mede afhankelijk van de ondergrond.

Hoe breng je greywash aan?

Verwijder eerst alle oude was- of laklagen. Breng de wash aan met een brede kwast (bijvoorbeeld een spalter) en veeg de overtollige wash er met een pluisvrije doek weer af, in de richting van de houtnerf. Hoe langer je het mengsel laat intrekken en hoe poreuzer de ondergrond, hoe minder goed je de wash nog kunt uitvegen. Ook de mate van verdunning bepaalt het effect. Doe daarom eerst een proefstuk om te testen. Werk altijd in kleine stukken, bijvoorbeeld plank voor plank, of bij meubels onderdeel voor odnerdeel (zijkant, deurtje, bovenblad, etc.). Werk niet te zuinig en breng de wash niet te dun aan om aanzetten te voorkomen.

Riet en Lloyd loom vergrijzen

Ook riet kun je vergrijzen met een wash van krijtverf. De stoel en de manden op de foto's zijn behandeld met  een wash van krijtverf in de kleur Taupe. Wil je een iets minder grijs effect, kies dan voor de kleur Cley of Walnut. Ook de combinatie Cley en Linen doet het goed op rieten manden. Tip: op ons blog vind je een artikel over het vergrijzen van Lloyd Loom stoelen.

Afwerking:

Of je een wash nog moet afwerken hangt af van de situatie. Een spiegellijst, mand of kast hoef je eigenlijk niet af te werken,. Maar voor een vloer of tafelblad is dat weer wel belangrijk. Je kunt de wash afwerken met vernis of met boenwas. Hou hierbij rekening met de houtsoort. Zie de inleiding. Meer over het aanbrengen van een krijtverfwash vind je in het e-book 'Vergrijzen & Old Wood Effect'

 

 

Greywash van Abbondanza krijtverfSteigerhout vergrijzen

Voor het mooie gemêleerde steigerhout effect ga je werken met de eerder genoemde twee tinten krijtverf; Silt (095) en Driftwood (125).

Voor het effect van oud en verweerd steigerhout maak je eerst een wash van deze beide kleuren volgens het recept hierboven (zie greywash met krijtverf).

Breng eerst op het gehele oppervlak een wash aan van de eerste kleur. En als deze basislaag droog is breng je een wash aan met de tweede kleur. Hierbij werk je nonchalant en streperig. De tweede laag wordt dus niet egaal en dekkend.

Kijk voor een uitgebreid stappenplan op de pagina Steigerhout oud maken.

 

 

 Steigerhout oud maken en vergrijzen

 Vergrijzen met verniswas

Verniswas is een watergedragen product met de voordelen van vernis, maar met de authentieke uitstraling van traditionele was. Het is een half transparant, gekleurd mengsel, dat in wit, zwart, grijs en diverse houttinten verkrijgbaar is. Verniswas is een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking.

Welke kleuren zijn geschikt?

De kleur Notelaar is een mooie vergrijsde en warme houttint. Wij hebben diverse kleurexperimenten gedaan en onze favoriet is een combinatie van Notelaar met Grijs. Begin met een mengsel in de verhouding 1:1 en doe dan een testje. Wil je het iets grijzer of juist iets bruiner? Pas gewoon de verhouding aan.

Verniswas kleuren met pigment

Door vloeibare acrylpigmenten toe te voegen aan transparante verniswas kun je ook je eigen tint maken. Experimenteer met de verschillende houtkleuren, Eiken, Teak, Oud grenen, etc.

Hoe breng je verniswas aan?

Verniswas wordt op onbehandeld hout aangebracht met een platte kwast of spalter en uitgeveegd met een doek, in de richting van de houtnerf. Werk niet te dun om aanzetten te voorkomen.

Afwerking:

Je hoeft verniswas in principe niet af te werken. Maar wil je toch extra bescherming (eettafel, keukenkastjes) kun je vernis aanbrengen. Voor een extra sterke laag en toch een matte uitstraling breng je eerst 1 of 2 lagen zijdeglans decorateursvernis aan en daarna een toplaag extra mat.

In het e-book Vergrijzen & Old Wood Effect kun je lezen hoe we een salontafel en een eettafel een doorleefde look geven met ondermeer verniswas.

  vergrijzen met verniswas 


© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright.
Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming.Disclaimer: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, het is natuurlijk niet mogelijk om alle mogelijke ondergronden en situaties in de werkbeschrijvingen op te nemen. Ook zijn wij niet aanwezig bij de applicatie en kunnen je daar dus niet altijd in bijstaan. Mede daarom kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van genoemde producten of de toepassing van technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Dit geldt zeker voor grote oppervlakken en omstandigheden waarbij een duurzaam resultaat extra belangrijk is! 

23 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vintage Effect Krijtwash

  Vintage Effect Krijtwash Silt 0,5 Liter

  € 14,95

  Abbondanza Vintage Effect Krijtwash Silt
  Verpakking: 0,5 liter  (ca. 6-8 m2)

  Met Vintage Effect krijtwash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, maar ook stenen potten, rieten manden e.d. in een mum van tijd een stoer en doorleefd effect.

  Meer info
 2. Vintage Effect Krijtwash

  Vintage Effect Krijtwash Driftwood 0,5 Liter

  € 14,95

  Abbondanza Vintage Effect Krijtwash Driftwood
  Verpakking: 0,5 liter  (ca. 6-8 m2)

  Met Vintage Effect krijtwash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, maar ook stenen potten, rieten manden e.d. in een mum van tijd een stoer en doorleefd effect.

  Meer info
 3. Vintage Effect Krijtwash

  Vintage Effect Krijtwash Concrete 0,5 Liter

  € 14,95

  Abbondanza Vintage Effect Krijtwash Concrete
  Verpakking: 0,5 liter  (ca. 6-8 m2)

  Met Vintage Effect krijtwash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, maar ook stenen potten, rieten manden e.d. in een mum van tijd een stoer en doorleefd effect.

  Meer info
 4. Steigerhout Effect set

  Steigerhout Effect Set Silt-Driftwood

  € 29,90

  Vintage Effect Steigerhoutwash set Silt en Driftwood
  Deze set bevat:
  * Vintage Effect Krijtwash Silt 0,5 liter
  * Vintage Effect Krijtwash Driftwood 0,5 liter
  * Werkbeschrijving voor het creëren van een oud steigerhout effect

  Voldoende voor ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. 

  Meer info
 5. Steigerhout Effect Set

  Steigerhout Effect Set Concrete-Driftwood

  € 29,90

  Vintage Effect Steigerhoutwash set Concrete en Driftwood
  Deze set bevat:
  * Vintage Effect Krijtwash Concrete 0,5 liter
  * Vintage Effect Krijtwash Driftwood 0,5 liter
  * Werkbeschrijving voor het creëren van een oud steigerhout effect

  Voldoende voor ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. 

  Meer info
 6. Steigerhout Effect set

  Steigerhout Effect Set Silt-Concrete

  € 29,90

  Vintage Effect Steigerhoutwash set Silt en Concrete
  Deze set bevat:
  * Vintage Effect Krijtwash Silt 0,5 liter
  * Vintage Effect Krijtwash Concrete 0,5 liter
  * Werkbeschrijving voor het creëren van een oud steigerhout effect

  Voldoende voor ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. 

  Meer info
 7. Abbondanza Colourwax Grey

  Abbondanza colourwax Grey

  € 15,95

  Abbondanza Colourwax Grey - 370 ml
  Abbondanza Extra Chalky lichtgrijze colourwax.
  Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

  Meer info
 8. Abbondanza Extra Chalky Colourwax Taupe

  Abbondanza colourwax Taupe

  € 15,95

  Abbondanza Colourwax Taupe - 370 ml
  Abbondanza Extra Chalky Taupe kleurwas, voor een mooi taupe vergrijsd effect.
  Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

  Meer info
 9. Abbondanza Colourwax Dark Grey

  Abbondanza colourwax Dark Grey

  € 15,95

  Abbondanza Colourwax Dark Grey - 370 ml
  Donkergrijze kleurwas voor een stoer effect.
  Tip:
  Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

  Meer info
 10. Abbondanza Krijtverf Taupe 085

  085 Krijtverf Taupe

  Beginnend op: € 3,95

  Donkere taupetint, Ook ideaal om als een wash te gebruiken (1:1 met water), voor het vergrijzen van riet of hout. Door de verf te verdunnen zal de kleur lichter en grijzer worden. Meer info
 11. Abbondanza Krijtverf Silt 095

  095 Krijtverf Silt

  Beginnend op: € 3,95

  Een lichte taupe tint. Als je deze kleur gaat verdunnen (dus gebruiken als een wash) zal hij grijzer ogen. In combinatie met de kleur Driftwood (ook verdund) is het dan een ideale tint voor een vergrijsd steigerhout effect. Kijk voor de werkwijze op de pagina Vergrijzen & Old Wood.

  Meer info
 12. Abbondanza Krijtverf Loam 090

  090 Krijtverf Loam

  Beginnend op: € 3,95

  Mooie vergrijsde bruintint, iets lichter dan Taupe (085) Meer info
 13. Abbondanza Walnut 106

  106 Krijtverf Walnut

  Beginnend op: € 3,95

  Walnut is een bruine kleur voor een stoere of moderne uitstraling, aangezien deze tint niet naar oranje/rood of geel neigt maar een groene ondertoon heeft. Walnut is ook te gebruiken voor een stoere wash, door de verf ca. 1:1 te verdunnen met water.

  Voor meer info zie de productinformatie hieronder, bij 'details'.

  Meer info
 14. Abbondanza Krijtverf Driftwood 125

  125 Krijtverf Driftwood

  Beginnend op: € 3,95

  De kleur van gebleekt drijfhout. De perfecte tint voor een vergrijsd steigerhout effect in combinatie met de kleur Silt (095). Kijk voor de werkwijze op de pagina Vergrijzen & Old Wood Effect

  Meer info
 15. Abbondanza Krijtverf Cley 110

  110 Krijtverf Cley

  Beginnend op: € 3,95

  Mooie natuurtint, bruin met een subtiele groene ondertoon. Mooi om te gebruiken als een wash om hout mee te vergrijzen. Meer info
 16. Verftechnieken.nl - Verniswas Grijs

  Verniswas Grijs

  Beginnend op: € 4,95

  Verniswas Grijs creëert een neutraal grijs en stoer effect op onbehandeld hout, of als patina op een laag krijtverf. Wil je een iets warmer effect, dan kun je verniswas Grijs mengen met verniswas Notelaar. Natuurlijk kun je de verhouding Notelaar/Grijs helemaal naar eigen smaak aanpassen. Tip: Kijk voor alle uitleg over het verouderen of vergrijzen van hout op de themapagina Greywash & Old Wood Effect

  Let op: voor een lichte grijze wash op eikenhout of andere bloedende houtsoorten is colourwax Grey de beste optie omdat colourwax niet reageert op de kleurstoffen in dit hout.

  Wat is verniswas?
  Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

  Hoe breng je verniswas aan?
  Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
  Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

  Verniswas afwerken
  Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

  Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

  Meer info
 17. Verftechnieken.nl - Verniswas Notelaar

  Verniswas Notelaar

  Beginnend op: € 4,95

  Verniswas Notelaar
  Met verniswas Notelaar creëer je direct een prachtig 'Old wood effect'. Notelaar is een warme vergrijsde en redelijk donkerbruine houttint. Wil je een iets lichter of grijzer effect, dan kun je verniswas Notelaar mengen met verniswas Grijs. Natuurlijk kun je de verhouding Notelaar/Grijs helemaal naar eigen smaak aanpassen. Tip: Kijk voor alle uitleg over het verouderen of vergrijzen van hout op de themapagina Greywash & Old Wood Effect

  Wat is verniswas?
  Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

  Hoe breng je verniswas aan?
  Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
  Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

  Verniswas afwerken
  Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

  Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

   

   

  Meer info
 18. Verftechnieken.nl - Verniswas Taupe

  Verniswas Taupe

  Beginnend op: € 4,95

  Verniswas Taupe
  Met verniswas Taupe creëer je direct een stoer en doorleefd effect op onbehandeld hout. Verniswas Taupe is tevens geschikt als patineerlaag op een laag krijtverf. Taupe is een tint tussen bruin en grijs in. Oppervlakkig gezien komt het een beetje overeen met de verniswas combinatie Notelaar en Grijs, maar Taupe heeft meer een groenige ondertoon. Tip: Kijk voor alle uitleg over het verouderen of vergrijzen van hout op de themapagina Greywash & Old Wood Effect

  Wat is verniswas?
  Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

  Hoe breng je verniswas aan?
  Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
  Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

  Verniswas afwerken
  Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

  Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

  Meer info
 19. Verftechnieken.nl - Verniswas Transparant

  Verniswas Transparant (kleurloos)

  Beginnend op: € 4,95

  Transparante, kleurloze verniswas. Ideaal om steigerhout of houten (buiten)meubels te beschermen of om een laag krijtverf af te werken.

  Meer info
 20. Acrylpigment midden eik

  Universeel acrylpigment Midden Eiken

  € 4,25

  flacon 50 gram
  Geconcentreerd, kleurvast universeel acrylpigment om Polyvine Patino, latex, krijtverf, acrylverf, vernis en verniswas te kleuren. Sterk gepigmenteerd en van hoge kwaliteit.

  Rendement: drup voor drup toevoegen naar eigen inzicht. Op een liter Patino gebruik je gemiddeld ca. 25 - 50 gram pigment. Hoe minder pigment, hoe transparanter het effect zal zijn.

  N.B.: Je kunt met pigmenten een kant en klare witte verf geen sterke kleuring geven, aangezien kant en klare verf al veel (wit) pigment bevat. Onbeperkt pigmenten toevoegen aan kant en klare verf is niet verstandig. Met pigmenten kun je een bestaande kleur wel versterken of bijwerken. Toevoegen van pigment aan witte verf zal in een pasteltint of halftoon resulteren.

  Meer info
 21. Acrylpigment donker eiken

  Universeel acrylpigment Donker Eiken

  € 4,25

  flacon 50 gram
  Geconcentreerd, kleurvast universeel acrylpigment om Polyvine Patino, latex, krijtverf, acrylverf, vernis en verniswas te kleuren. Sterk gepigmenteerd en van hoge kwaliteit.

  Rendement: drup voor drup toevoegen naar eigen inzicht. Op een liter Patino gebruik je gemiddeld ca. 25 - 50 gram pigment. Hoe minder pigment, hoe transparanter het effect zal zijn.

  N.B.: Je kunt met pigmenten een kant en klare witte verf geen sterke kleuring geven, aangezien kant en klare verf al veel (wit) pigment bevat. Onbeperkt pigmenten toevoegen aan kant en klare verf is niet verstandig. Met pigmenten kun je een bestaande kleur wel versterken of bijwerken. Toevoegen van pigment aan witte verf zal in een pasteltint of halftoon resulteren.

  Meer info
 22. Acrylpigment teak

  Universeel acrylpigment Teak

  € 4,25

  flacon 50 gram
  Geconcentreerd, kleurvast universeel acrylpigment om Polyvine Patino, latex, krijtverf, acrylverf, vernis en verniswas te kleuren. Sterk gepigmenteerd en van hoge kwaliteit.

  Rendement: drup voor drup toevoegen naar eigen inzicht. Op een liter Patino gebruik je gemiddeld ca. 25 - 50 gram pigment. Hoe minder pigment, hoe transparanter het effect zal zijn.

  N.B.: Je kunt met pigmenten een kant en klare witte verf geen sterke kleuring geven, aangezien kant en klare verf al veel (wit) pigment bevat. Onbeperkt pigmenten toevoegen aan kant en klare verf is niet verstandig. Met pigmenten kun je een bestaande kleur wel versterken of bijwerken. Toevoegen van pigment aan witte verf zal in een pasteltint of halftoon resulteren.

  Meer info
 23. Acrylpigment notelaar

  Universeel acrylpigment Notelaar

  € 4,25

  flacon 50 gram
  Geconcentreerd, kleurvast universeel acrylpigment om Polyvine Patino, latex, krijtverf, acrylverf, vernis en verniswas te kleuren. Sterk gepigmenteerd en van hoge kwaliteit.

  Rendement: drup voor drup toevoegen naar eigen inzicht. Op een liter Patino gebruik je gemiddeld ca. 25 - 50 gram pigment. Hoe minder pigment, hoe transparanter het effect zal zijn.

  N.B.: Je kunt met pigmenten een kant en klare witte verf geen sterke kleuring geven, aangezien kant en klare verf al veel (wit) pigment bevat. Onbeperkt pigmenten toevoegen aan kant en klare verf is niet verstandig. Met pigmenten kun je een bestaande kleur wel versterken of bijwerken. Toevoegen van pigment aan witte verf zal in een pasteltint of halftoon resulteren.

  Meer info

23 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-