De voordelen van verftechnieken.nl

Primer-Schellak-Bio Strip

De ondergrond voorbereiden voordat je gaat verven

Schuren en primen is lang niet altijd nodig, maar soms onvermijdelijk. Het zijn meestal niet de leukste klusjes, maar bevorderen wel een mooi én duurzaam resultaat.

Tips & trucs over voorbehandelen

Op onze pagina meubels restylen kun je meer lezen over het onderscheiden en voorbehandelen van verschillende ondergronden.

Tevens vind je daar informatie over bloedend hout en teakhout. En ook op onze pagina werken met krijtverf kun je veel aanvullende informatie, tips en uitleg vinden. 

   verftechnieken-gronden-primen-ontvetten

 

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Abbondanza Bio Strip

  Abbondanza Bio Strip

  € 24,95

  Abbondanza Bio Strip

  Milieuvriendelijk en snelwerkend afbijtmiddel voor verf, lak, beits en boenwas. Volledig biologisch afbreekbaar, niet bijtend en pH neutraal waardoor het hout niet wordt aangetast. Oplosmiddelvrij, geen dampen en niet ontvlambaar, waardoor ventilatie niet nodig is. Niet irriterend, niet schadelijk voor de huid en ook geschikt voor mensen met astma of ademhalingsproblemen. Bio Strip druppelt niet en kan dus ook op verticale delen worden gebruikt. Tevens vindt er geen verdamping plaats waardoor het product langer kan inwerken.

  Geschikt voor:
  Terpentinegedragen- en oplosmiddelhoudende verf, watergedragen verf, olieverf, vernissen, beitsen, brandvertragende verf, boenwassen, plastic coatings, roestwerende verf, emulsieverf. Voor 2 componenten lakken is Bio Strip minder geschikt.

  Geschikte ondergronden:
  Alle houtsoorten, alle metalen, baksteen, marmer, natuursteen en beton, plastic, glasvezel en glas.

  Gebruiksaanwijzing:
  Breng 1 laag Abbondanza Bio Strip aan met kwast of roller. Na 10 minuten tot 4 uur kan de eerste werking zichtbaar worden, afhankelijk van de soort coating. Na ongeveer 10 minuten tot 4 uur een schraaptestje doen en kijken of alle verf meekomt. Als dit nog niet het geval is laat het product dan langer inwerken (tot maximaal 20 uur). Als de laag is uitgedroogd en de verf nog niet volledig verwijderd, breng dan een extra laag Bio Strip aan, waardoor je de laag weer activeert. Restanten hebben geen negatieve invloed op de nieuwe verf- of vernislagen.

  Inhoud: 1 liter
  Rendement: 4 - 8 m2 per liter (afhankelijk van soort coating)

  Meer info
 2. Abbondanza Multi Primer

  Abbondanza Multiprimer

  Beginnend op: € 26,95

  Abbondanza Multiprimer is een watergedragen hechtprimer  voor binnen en buiten. Milieuvriendelijk,  reukarm, niet vergelend en gemakkelijk te verwerken. Multiprimer fungeert als hoogwaardige hechtlaag op oude verf- en laklagen, hout, hard PVC, melamine, tegels, zink, non-ferro metalen, spaan- multiplex- en houtvezelplaten, en vele andere ondergronden.

  Ondergrond en voorbereiding
  De ondergrond moet schoon en droog zijn en vrij van stoffen die de hechting kunnen verminderen. Nieuw hout goed reinigen en harsbloedingen verwijderen. Vette tropische houtsoorten reinigen met thinner. Oude verf- of laklagen goed reinigen en schuren. Niet goed hechtende lagen volledig verwijderen. Verzinkte oppervlakken en non-ferro metalen reinigen met ammoniakwater, schuren met een schuursponsje of schuurlapje en naspoelen met schoon water. IJzerhoudende metalen (ferro-metalen) reinigen, ontroesten en voorstrijken met ijzermenie. Hard PVC reinigen en schuren met fijn schuurpapier. Abbondanza Multiprimer kan worden aangebracht met kwast, roller of spuitapparatuur. Op gladde, niet poreuze ondergronden de primer minimaal 48 uur laten uitharden alvorens een volgende verflaag aan te brengen.

  Tip:
  gebruik voor bloedende houtsoorten (eiken, tropisch hardhout e.d.) liever een terpentinegedragen grondverf, of Abbondanza schellak om vlekken ten gevolge van de kleurstoffen te voorkomen.

  Rendement: ca. 12 m2 per liter
  Kleur: wit

  Meer info
 3. Schellak verftechnieken

  Schellak

  Beginnend op: € 14,95

  Blanke schellak 
  Te gebruiken voor sealen van bloedend hout, vochtvlekken en noesten en het afwerken van bladmetalen.

  Meer info
 4. staalwol

  Staalwol

  Beginnend op: € 5,95

  Staalwol

  Nummer 2 - Middel, speciaal geschikt om in combinatie met wasverwijderaar oude waslagen te verwijderen, voor extra verouderingseffecten en doorschuren van verflagen.

  Nummer 0 - Fijn, voor het aanbrengen van antiekwas of kleurwas, voor extra verouderingseffecten (krasjes) en het doorschuren van verflagen.

  Nummer 000 - Extra fijn, voor het aanbrengen van antiekwas of kleurwas, gladschuren en doorschuren van verflagen, polijsten van koper en messing en verwijderen van vuil op spiegels of ruiten.

  Meer info

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-