De voordelen van verftechnieken.nl

Kalkpasta

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 17,95

Snel overzicht

Waterverdunbare kalkpasta
Om onbehandeld of gebeitst hout te kalken
Blik 250 ml


Het kalken van meubels en vloeren is een traditionele afwerking. Vroeger op het platteland werden muren van een boerderij met kalkverf geschilderd, waarna de overgebleven kalkverf op de meubels en vloeren werd aangebracht. Na enige tijd sleet de kalkverf weg en bleef alleen in de nerven van het hout achter. Dit is het effect wat je met kalkpasta kunt nabootsen.Je werkt op onbehandeld hout of hout dat gekleurd is met beits of een wash. Oude lak- of verflagen moeten dus eerst verwijderd worden. Belangrijk is dat de nerf van het hout open is, zodat de kalkpasta hierin achterblijft. Daarom is kalkpasta niet geschikt voor harde houtsoorten of een gladde ondergrond.

Werkwijze:
Eventueel het hout met een staalborstel open borstelen in de nerfrichting. Breng de kalkpasta met een kwast of doek aan en druk goed in de nerven en kieren. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden; de kalkpasta wegvegen zolang deze nog nat is, of de kalkpasta laten drogen en daarna met schuurpapier wegschuren. Het is de bedoeling dat de pasta alleen achterblijft in de nerven, gaatjes en kiertjes en zorgt daardoor voor een prachtig ingewit effect.

Afwerken:
Werk kalkpasta altijd af om de afwerklaag te beschermen. Bijvoorbeeld met matte vernis of met boenwas. Dit benadrukt tevens het kalkeffect.

Rendement:
Afhankelijk van de ondergrond; 8-10 m2 per liter.
Dus 2 - 2,5 m2 per blik van 250 ml.

Kalkpasta

Meer afbeeldingen

Details

Waterverdunbare kalkpasta om onbehandeld of gebeitst hout te kalken.

Extra informatie

Inhoud 250 ml
Producent / Maker Nee
-