De voordelen van verftechnieken.nl

Abbondanza Kalkwas

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 15,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Kalkwas-Krijtwas - 370 ml
Abbondanza Extra Chalky Liming wax voor een prachtig whitewash effect.
Tip: Abbondanza Wax pakket met extra voordeel!

Abbondanza Kalkwas - Liming Wax

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza Kalkwas - Krijtwas
Abbondanza Extra Chalky Liming Wax, oftewel kalkwas / krijtwas, voor een prachtig whitewash effect. Abbondanza Kalkwas bevat behalve pigmenten extra veel krijt, waardoor de was wat dikker en stugger is en meer dekking en kleureffect geeft.  Abbondanza was is vervaardigd naar authentiek recept, op basis van zuivere bijenwas en terpentijnolie. Maar hoewel er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza was aan alle huidige milieu eisen.

Kalkwas is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen en minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur. Abbondanza kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Felle of donkere kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Een prachtig leisteeneffect creëer je met zwarte krijtverf en kalkwas. Verder kun je kalkwas ook mengen met andere waskleuren en toepassen in combinatie met antiekwas, taupe- of grijze kleurwas. Kalkwas is niet geschikt voor gebruik buiten.

Kleureffect van kalkwas: kijk voor het effect van kalkwas op verschillende ondergronden bij de extra foto's hier in de productbeschrijving.

Linken naar artikelen over onze kalkwas:
Positieve ervaringen van gebruikers van de kalkwas kun je lezen op onze Facebookpagina. Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten. Uitgebreide uitleg vind je op de pagina whitewash. Hoe je het mooie leisteen effect creëert lees je in dit artikel op ons blog

Werkwijze:
1: Voor extra grip kun je eikenhout vooraf uitborstelen met eenmessing borstel of staalborstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Kalkwas aanbrengen met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Door het opboenen wordt de waslaag glad, sterk en hard en krijgt een zachte glans. Het is aan te bevelen om voor extra bescherming en onderhoud een laagje blanke boenwas aan te brengen. Hiermee kan het oppervlak ook worden onderhouden.

Rendement: afhankelijk van ondergrond en wijze van aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik

Extra informatie

Inhoud 375 ml
Producent / Maker Abbondanza
-