Abbondanza Pure White

Krijtverf 005 Pure White

Verniswas wit

Verniswas Wit

Kalkwas

Waardering:
99% of 100

Extra Chalky Liming Wax, de kalkwas van Abbondanza, is een authentieke boenwas met extra krijt en wit pigment Perfect om een prachtig whitewash effect aan te brengen op onbehandeld hout of een wit patina op een donkere laag krijtverf.

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Tip: Je kunt ook een voordelig wax pakket bestellen.

€ 16,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
wax-kalk

Abbondanza kalkwas/krijtwas is perfect voor een prachtig whitewash effect op onbehandelde houtsoorten zoals eikenhout. Deze kalkwas bevat behalve pigmenten extra veel krijt, waardoor de was wat dikker en stugger is en meer dekking en kleureffect geeft.

Toepassing:
Kalkwas is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder sterk zijn. De kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Felle of donkere kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Een prachtig leisteeneffect creëer je met Abbondanza krijtverf Black of Warm Black in combinatie met de kalkwas.

Werkwijze:
1: Eikenhout vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Kalkwas aanbrengen met een kwast of een pluisvrije doek. Een kwast kan handig zijn bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was intrekken en uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Meer ideeën, effecten en werkbeschrijvingen kun je vinden in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalkwas
Uw waardering