Kalkwas - Liming Wax

Op voorraad
SKU
wax-kalk
Waardering:
98% of 100
€ 19,95

Kalkwas vervaardigd naar authentiek recept op basis van zuivere bijenwas, carnaubawas, terpentijnolie en pigmenten. Abbondanza Liming Wax (kalkwas / krijtwas) is een authentieke boenwas waaraan extra krijt en witte pigmenten zijn toegevoegd. Perfect om een prachtig whitewash effect aan te brengen op onbehandeld hout of een wit patina op een donkere laag krijtverf. Meer informatie

Inhoud: 370 ml
Rendement: afhankelijk van ondergrond ca. 6 - 10 m2 per blik

Abbondanza 'Extra Chalky' Liming Wax kalkwas (krijtwas) is perfect voor een prachtig whitewash effect op onbehandelde houtsoorten zoals eikenhout. Deze kalkwas bevat behalve pigmenten extra veel krijt, waardoor de was wat dikker en stugger is en meer dekking en kleureffect geeft. 

Toepassing:
Kalkwas is vooral geschikt voor houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of zachtere houtsoorten zoals vuren of grenen. Op harde houtsoorten met een fijne structuur zal het kleureffect iets minder zijn. De kalkwas is ook te gebruiken als patineerlaag over Abbondanza Krijtverf. Felle of donkere kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Een prachtig leisteeneffect creëer je door de kalkwas aan te brengen over een laag Abbondanza krijtverf Black of Warm Black. 

Werkwijze:
1: Eikenhout kun je desgewenst vooraf uitborstelen met een messing borstel. Hiermee verwijder je de zachte houtvezels en open je de nerven.
2: Breng de wax aan met een spalter of waxkwast of eventueel een pluisvrije doek. Tip: met een kwast kun je beter doseren en dit is ook het handigst bij houtsnijwerk of reliëf.
3: Verdeel de was dun en gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout en in kieren en reliëf. Laat eventjes intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet in een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de was een dag of nacht uitharden en boen de waslaag dan stevig op met een pluisvrije doek.

Alle verdere tips en uitleg over het aanbrengen van wax kun je vinden op onze pagina over boenwas aanbrengen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalkwas - Liming Wax
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat