Krijtverf Powder Blue is een licht pastelblauw met een zweempje lavendel

Krijtverf 500 Powder Blue

Krijtverf Verdigris heeft de kleur van de bekende poederige blauwgroene waas van geoxideerd koper

Krijtverf 420 Verdigris

Krijtverf 505 Dark Steel

Krijtverf van Abbondanza is perfect voor het verven van meubels, muren en accessoires. De verf bevat extra krijt en hoogwaardige pigmenten, voor een poedermat en dekkend resultaat.

Abbondanza krijtverf is gemakkelijk verwerkbaar, op waterbasis en geurarm, droogt snel en hecht op vrijwel alle ondergronden. De verf kan desgewenst verdund worden met water om een wash te maken. Met onze krijtverf kun je dus alle kanten op. Wil je een dekkend en mat resultaat op je muur of meubels, een whitewash of colourwash, of een vintage look? Het kan allemaal!

Vanaf € 0,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ABBKR-D 505 Dark Steel

Krijtverf van Abbondanza is een milieuvriendelijke watergedragen verf voor het verven van meubels, accessoires en muren.

Kleur: De weergegeven kleur is ter indicatie en zal op alle beeldschermen en/of smartphones weer anders overkomen. We adviseren dan ook dringend om vooraf een kleurstaal of een testpotje te bestellen. Let op: kleurstalen en testers worden als brievenbuspost verzonden. Opties als afhalen, bezorgmoment of track & trace zijn hierbij niet van toepassing.

Rendement: ca. 10-12 m2 per liter per laag. Op ruwe muren met veel structuur is het rendement ongeveer 8-9 m2 per liter per laag.

Toepassing: Krijtverf kan worden toegepast op hout, behang, steen, stucwerk, beton, gips, terracotta, oude verflagen in goede staat, meubels en accessoires, muren en gangbare plaatmaterialen zoals underlayment, spaanplaat, Mdf, etc.

Unieke eigenschappen: Krijtverf is naast het gewone dekkende schilderwerk bij uitstek geschikt voor speciale decoratieve verftechnieken zoals doorschuren, patineren en effecten met wax. Doordat de verf wat dikker is dan lakverf vloeit de verf minder uit. Daardoor kun je desgewenst de kwaststrepen wat meer zichtbaar laten en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Krijtverf kan desgewenst ook verdund worden met water om een wash te maken (whitewash, greywash of colourwash).

Voorbehandelen: Bloedend hout primen met Abbondanza schellak. Harde kunststoffen, tegels en andere gladde ondergronden gronden met Abbondanza multiprimer. Zuigende muren en nieuw gestuukte muren voorbehandelen met een regulier voorstrijkmiddel.

Krijtverf aanbrengen: Voor de authentieke krijtverf uitstraling gebruik je een spalter, of onze speciale krijtverfkwast. Deze kwasten zijn van natuurhaar, waardoor kwaststrepen wat meer zichtbaar zijn. Wil je graag een strak en glad effect? Gebruik dan de platte synthetische kwast of de ronde patentpuntkwast. Op muren kun je de verf met een muurverfroller aanbrengen. Bekijk het overzicht van alle kwasten en verfgereedschap hier.

Afwerken: krijtverf kan met een vochtige doek worden afgenomen en dus is afwerken niet altijd nodig. Voor extra vlekbestendigheid adviseren we om de verf af te werken met Abbondanza vernis of boenwas.

Tip: wil je radiatoren, keukens, deuren of kozijnen e.d. verven en een strakker effect met een extra kras- en vlekbestendigheid? Kies dan voor Abbondanza Soft Silk lak.

Kijk voor advies en uitgebreide werkbeschrijvingen op onze pagina's werken met krijtverf, muren verven met krijtverf of meubels verven met krijtverf.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krijtverf 505 Dark Steel
Uw waardering