Kleurenwaaier Abbondanza met 170 kleurstalen

Kleurenwaaier Abbondanza

Krijtverf 429 French Grey

Vanaf € 3,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ABBKR-P 429 French Grey

Krijtverf van Abbondanza is een milieuvriendelijke watergedragen verf, ideaal voor het verven van meubels, accessoires en muren.

Toepassing: Krijtverf kan zowel binnen als buiten worden toegepast op hout, behang, steen, stucwerk, beton, gips, terracotta, oude verflagen in goede staat, meubels en accessoires, muren en de meeste gangbare plaatmaterialen zoals underlayment, spaanplaat, Mdf, etc.

Unieke eigenschappen: Krijtverf is naast het gewone dekkende schilderwerk bij uitstek geschikt voor speciale decoratieve verftechnieken zoals doorschuren, patineren en effecten met wax. Doordat de verf wat dikker is dan lakverf vloeit de verf minder uit. Daardoor kun je desgewenst de kwaststrepen wat meer zichtbaar laten en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Krijtverf kan desgewenst ook verdund worden met water om een wash te maken (whitewash, greywash of colourwash).

Voorbehandelen: Bloedend hout primen met Abbondanza schellak. Harde kunststoffen, tegels en andere gladde ondergronden gronden met Abbondanza multiprimer.

Aanbrengen: Gebruik een synthetische kwast voor een mooi glad resultaat. Op muren kun je de verf ook met een roller aanbrengen. Als je met een varkensharen kwast, een blokkwast of een spalter werkt kunnen kwaststrepen wat meer zichtbaar worden en creëer je een authentieke uitstraling voor een stoere of vintage look.

Afwerken: krijtverf kan met een vochtige doek worden afgenomen en dus is afwerken niet altijd nodig. Voor extra vlekbestendigheid adviseren we om de verf af te werken met Abbondanza vernis of boenwas.

Tip: wil je radiatoren, keukens, deuren of kozijnen e.d. verven en een strakker effect met een extra kras- en vlekbestendigheid? Kies dan voor Abbondanza Lak Soft Silk.

Let op: de weergegeven kleuren zijn ter indicatie. Beeldschermen of smartphone displays hebben namelijk elk hun eigen kleurinstellingen. We adviseren je om een handgeschilderde kleurstaal of eerst een testpotje te bestellen.

Kijk voor advies en uitgebreide werkbeschrijvingen op onze pagina werken met krijtverf.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krijtverf 429 French Grey
Uw waardering
Eigenschappen
   ✓ Meer krijt en hoger pigmentgehalte
   ✓ Kalkmatte uitstraling
   ✓ Sneldrogend
   ✓ Watergedragen
   ✓ Ademend
   ✓ Geurarm
   ✓ Waterbestendig
   ✓ Niet vergelend
   ✓ Vos: 2004/32IIA (a) (75/30) Max. 30 g/l
Veiligheid en milieu: De grondstoffen en pigmenten in Abbondanza krijtverf worden zorgvuldig geselecteerd op aspecten als natuurlijke oorsprong, herbruikbaarheid en milieuvriendelijkheid. Uiteraard voldoet de krijtverf dan ook aan de Europese richtlijnen met betrekking tot de hoeveelheid toegestane organische oplosmiddelen (zgn. VOS of VOC gehalte).
 
Kleuren: in 170 kleuren verkrijgbaar.

Droogtijden: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na ca. 2-4 uur.
 
Rendement: ca 10 - 12 m2 per liter