Krijtverf Baby Boy is een heldere babyblauwe kleur

Krijtverf 475 Baby Boy

Krijtverf French Shutters is geïnspireerd op de lavendelblauwe Franse luiken

Krijtverf 490 French Shutters

Krijtverf 485 True Indigo

Let op: deze kleur behoort tot de oude Abbondanza kleurcollectie en maakt derhalve geen deel meer uit van het standaard assortiment. We kunnen de kleur op verzoek nog voor je mengen, maar omdat deze dan speciaal voor je wordt gemaakt kan het product niet meer geretourneerd worden. 

Vanaf € 18,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ABBKR-D 485 True Indigo

Krijtverf van Abbondanza is een milieuvriendelijke watergedragen verf, ideaal voor het verven van meubels, accessoires en muren.

Toepassing: Krijtverf kan zowel binnen als buiten worden toegepast op hout, behang, steen, stucwerk, beton, gips, terracotta, oude verflagen in goede staat, meubels en accessoires, muren en de meeste gangbare plaatmaterialen zoals underlayment, spaanplaat, Mdf, etc.

Unieke eigenschappen: Krijtverf is naast het gewone dekkende schilderwerk bij uitstek geschikt voor speciale decoratieve verftechnieken zoals doorschuren, patineren en effecten met wax. Doordat de verf wat dikker is dan lakverf vloeit de verf minder uit. Daardoor kun je desgewenst de kwaststrepen wat meer zichtbaar laten en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Krijtverf kan desgewenst ook verdund worden met water om een wash te maken (whitewash, greywash of colourwash).

Voorbehandelen: Bloedend hout primen met Abbondanza schellak. Harde kunststoffen, tegels en andere gladde ondergronden gronden met Abbondanza multiprimer.

Aanbrengen: Gebruik een synthetische kwast voor een mooi glad resultaat. Op muren kun je de verf ook met een roller aanbrengen. Als je met een varkensharen kwast, een blokkwast of een spalter werkt kunnen kwaststrepen wat meer zichtbaar worden en creëer je een authentieke uitstraling voor een stoere of vintage look.

Afwerken: krijtverf kan met een vochtige doek worden afgenomen en dus is afwerken niet altijd nodig. Voor extra vlekbestendigheid adviseren we om de verf af te werken met Abbondanza vernis of boenwas.

Tip: wil je radiatoren, keukens, deuren of kozijnen e.d. verven en een strakker effect met een extra kras- en vlekbestendigheid? Kies dan voor Abbondanza Lak Soft Silk.

Let op: de weergegeven kleuren zijn ter indicatie. Beeldschermen of smartphone displays hebben namelijk elk hun eigen kleurinstellingen. 

Kijk voor advies en uitgebreide werkbeschrijvingen op onze pagina werken met krijtverf.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krijtverf 485 True Indigo
Uw waardering