Krijtverf Soft Silt is een lichte taupe tint

Krijtverf 100 Soft Silt

Krijtverf Cley is een natuurlijke bruine kleur met een groenige ondertoon. Heel mooi om te gebruiken als een wash (1:1 met water) voor het vergrijzen van hout.

Krijtverf 110 Cley

Krijtverf 106 Walnut

Krijtverf van Abbondanza is perfect voor het verven van meubels, muren en accessoires. De verf bevat extra krijt en hoogwaardige pigmenten, voor een poedermat en dekkend resultaat.

Abbondanza krijtverf is gemakkelijk verwerkbaar, op waterbasis en geurarm, droogt snel en hecht op vrijwel alle ondergronden. De verf kan desgewenst verdund worden met water om een wash te maken. Met onze krijtverf kun je dus alle kanten op. Wil je een dekkend en mat resultaat op je muur of meubels, een whitewash of colourwash, of een vintage look? Het kan allemaal!

Rendement: ca 10 -12 m2 per liter

Vanaf € 0,80
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
ABBKR-TR 106 Walnut

Krijtverf van Abbondanza is een milieuvriendelijke watergedragen verf, ideaal voor het verven van meubels, accessoires en muren.

Toepassing: Krijtverf kan zowel binnen als buiten worden toegepast op hout, behang, steen, stucwerk, beton, gips, terracotta, oude verflagen in goede staat, meubels en accessoires, muren en de meeste gangbare plaatmaterialen zoals underlayment, spaanplaat, Mdf, etc.

Unieke eigenschappen: Krijtverf is naast het gewone dekkende schilderwerk bij uitstek geschikt voor speciale decoratieve verftechnieken zoals doorschuren, patineren en effecten met wax. Doordat de verf wat dikker is dan lakverf vloeit de verf minder uit. Daardoor kun je desgewenst de kwaststrepen wat meer zichtbaar laten en creëer je met krijtverf gemakkelijk een authentieke uitstraling. Krijtverf kan desgewenst ook verdund worden met water om een wash te maken (whitewash, greywash of colourwash).

Voorbehandelen: Bloedend hout primen met Abbondanza schellak. Harde kunststoffen, tegels en andere gladde ondergronden gronden met Abbondanza multiprimer.

Aanbrengen: Voor de authentieke krijtverf uitstraling gebruik je een spalter , of onze speciale krijtverfkwast. Deze kwasten zijn van natuurhaar, waardoor kwaststrepen wat zichtbaarder kunnen worden. Wil je graag een strak en glad effect? Gebruik dan de platte synthetische kwast of de ronde patentpuntkwast. Op muren kun je de verf ook met een gewone latexroller aanbrengen. Bekijk het overzicht van alle kwasten en verfgereedschap hier.

Afwerken: krijtverf kan met een vochtige doek worden afgenomen en dus is afwerken niet altijd nodig. Voor extra vlekbestendigheid adviseren we om de verf af te werken met Abbondanza vernis of boenwas.

Tip: wil je radiatoren, keukens, deuren of kozijnen e.d. verven en een strakker effect met een extra kras- en vlekbestendigheid? Kies dan voor Abbondanza Soft Silk lak.

Let op: de weergegeven kleuren zijn ter indicatie. Beeldschermen of smartphone displays hebben namelijk elk hun eigen kleurinstellingen. We adviseren je om een handgeschilderde kleurstaal of een testpotje te bestellen.

Kijk voor advies en uitgebreide werkbeschrijvingen op onze pagina werken met krijtverf. Of kijk op de pagina Meubels verven met krijtverf.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Krijtverf 106 Walnut
Uw waardering
Eigenschappen
   ✓ Meer krijt en hoger pigmentgehalte
   ✓ Kalkmatte uitstraling
   ✓ Sneldrogend
   ✓ Watergedragen
   ✓ Ademend
   ✓ Geurarm
   ✓ Waterbestendig
   ✓ Niet vergelend
   ✓ Vos: 2004/32IIA (a) (75/30) Max. 30 g/l
Veiligheid en milieu: De grondstoffen en pigmenten in Abbondanza krijtverf worden zorgvuldig geselecteerd op aspecten als natuurlijke oorsprong, herbruikbaarheid en milieuvriendelijkheid. Uiteraard voldoet de krijtverf dan ook aan de Europese richtlijnen met betrekking tot de hoeveelheid toegestane organische oplosmiddelen (zgn. VOS of VOC gehalte).
 
Kleuren: in 170 kleuren verkrijgbaar.

Droogtijden: stofdroog na 30 minuten, overschilderbaar na ca. 2-4 uur.
 
Rendement: ca 10 - 12 m2 per liter