De voordelen van verftechnieken.nl

Houtnerver hartvlammer

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

€ 12,95

Snel overzicht

Hartvlammer van zware kwaliteit rubber 
Met een hartvlammer kun je heel eenvoudig een mooi houtnerfpatroon aanbrengen op een egale basislaag.

Houtimitatie
Voor deze techniek werk je op een zijdeglans basislaag. Bijvoorbeeld Abbondanza Soft Silk (of Abbondanza krijtverf afgewerkt met zijdeglans decorateursvernis). Het houtpatroon wordt aangebracht met glaceerverf. Hiervoor gebruik je Patino glaceerverf gekleurd met Acryl universeel pigment. Of je kiest voor Classico glaceerverf aangekleurd met krijtverf of Soft Silk verf.


Werkwijze:
Breng de glaceerverf heel dun aan en strijk na in één richting (dit is de richting van de houtnerf). Vervolgens trek je de hartvlammer door de glaceerlaag heen. Maak tijdens het strijken een kantelende beweging voor een mooi nerfpatroon. Het is raadzaam om deze techniek te oefenen op een proefplaatje voordat je een meubel onder handen neemt. Voor extra effect kun je naast de nerver een houtkam gebruiken. Voor het verzachten van de nerven kan een daskwast worden gebruikt.


Kleuren:
Een goede basis voor een traditionele houtkleur is Abbondanza Old White, Creamy White of Café au Lait. Voor de glaceerlaag gebruik je Polyvine Patino aangekleurd met universeel acrylpigment in een van de houttinten (eiken, teak, oud grenen, notelaar, etc.).

De hartvlammer kan als brievenbuspost worden verzonden.

Houtnerver - hartvlammer

Meer afbeeldingen

Details

Houtnerver van zware kwaliteit rubber

Extra informatie

Inhoud Nee
Producent / Maker Verftechnieken
-