De voordelen van verftechnieken.nl

LeFranc & Bourgeois ouderdomsvernis

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 11,95
OF

Snel overzicht

Het LeFranc craqueleersysteem werkt op basis van twee producten: het LeFranc ouderdomsvernis en craqueleervernis. Deze twee producten hebben verschillende droogtijden, waardoor ze op elkaar gaan inwerken en er barstjes in de toplaag verschijnen. De barstjes worden zichtbaar als ze worden geaccentueerd met olieverf of LeFranc patina.

Dit amberkleurige ouderdomsvernis is overigens ook los  te gebruiken om een vergeeld en antiek effect te geven aan een oppervlak. Het LeFranc ouderdomsvernis kan worden aangebracht op Abbondanza krijtverf afgewerkt met vernis, Abbondanza Soft Silk verf, Acrylverf of Olieverf

Let op: voor het aanbrengen van het craquelure effect heb je dus beide producten nodig; ouderdomsvernis en craqueleervernis! Gebruik beslist geen patineerproduct op waterbasis! Het benodigde LeFranc Patina is tevens verkrijgbaar in deze webshop, in de kleuren zwart en antiekbruin.

Een uitgebreide beschrijving van deze techniek, de mogelijkheden en effecten vind je op de pagina Craqueleren en in het boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten.

Verpakking: flesje 75 ml
Rendement
: ca. 0,8 m

LeFranc & Bourgeois ouderdomsvernis

Meer afbeeldingen

Details

LeFranc ouderdomsvernis. Te gebruiken als basisvernis voor LeFranc Craqueleervernis, of als verouderingslaag.

Extra informatie

Inhoud 75 ml
Producent / Maker Verftechnieken
-