Marmerpoeder

Op voorraad
Nog %1 beschikbaar
SKU
Pigment-Marmerpoeder
As low as € 8,95

Abbondanza traditioneel marmerpoeder extra fijn

Marmerpoeder, oftewel marmermeel is een natuurlijk poeder, bestaand uit gemalen marmer. Het kan vanwege de natuurlijke helderwitte kleur worden gebruikt als pigment. Maar marmerpoeder wordt voornamelijk gebruikt als vulmiddel of hulpstof in allerlei verfrecepten, in stucsoorten, pleisters, milk paint, etc.

Marmerpoeder is ideaal om verf dikker te maken en structuren te creëren bij diverse decoratieve verftechnieken. Maak je eigen modeleerpasta door marmerpoeder te mengen met Abbondanza krijtverf. Voeg het beetje bij beetje toe tot de pasta de gewenste dikte heeft bereikt. Houd er rekenening mee dat teveel marmerpoeder er voor kan zorgen dat het verfmengsel gaat barsten (dit kan uiteraard soms ook een gewenst effect zijn).

Marmerpoeder is toepasbaar in combinatie met de meeste bindmiddelen, zoals olie, acryl, tempera, kalk, fresco, watergedragen verf, gouache, etc. Lees meer

Poeders en pigmenten kunnen afkomstig zijn uit ertsen, mineralen, of afzettingsproducten van de aardkorst. Dit soort poeders kunnen over het algemeen niet oplossen maar moeten in een mengsel moeten worden gedispergeerd en ze hebben een bindmiddel nodig om zich aan de ondergrond te kunnen hechten. De korreltjes zijn piepklein en licht in gewicht. Dit is de reden dat je altijd een mondmasker c.q. stofmasker moet gebruiken terwijl je met poeders en pigmenten werkt. De korreltjes kunnen verstuiven en rondvliegen en je kunt ze dan gemakkelijk inademen.

LET OP: Kijk voor al onze tips en voor de algemene richtlijnen voor het werken met fijngemalen poeders en pigmenten op de pagina Werken met Pigmenten

Meer informatie
PIGMENTSOORTPoederpigment
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Marmerpoeder
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat