Natuurspons

Niet op voorraad
SKU
spons
Waardering:
90% of 100
€ 11,95

Natuurspons, decoratiespons, voor decoratieve verftechnieken zoals op- en afsponzen, betonlook, granietlook, colourwash, marmer- en fresco effecten, etc.

Voor gebruik de spons altijd even in water leggen. Het formaat van de spons neemt dan ook toe. In droge toestand is de spons ca. 10-11 cm 

Let op: dit is een natuurproduct en geen enkele spons is dan ook hetzelfde. De vorm van de spons die je ontvangt kan dus afwijken van de afbeelding. In gebruik maakt dit echter niet uit. 

Een echte natuurspons heeft een grillig patroon en een organische vorm. Zodra je de spons natmaakt wordt hij zacht en flexibel en zal ook groter worden, in tegenstelling tot synthetische sponzen.

Met een natuurspons kun je prachtige effecten bereiken. Je kunt er glaceerlagen mee bewerken, marmer- en fresco effecten creëren, colourwashen, kwaststrepen verzachten, kleuren en verflagen blenden, etc. Onmisbaar in jouw atelier!

Werkwijze: Maak de natuurspons vóór ieder gebruik eerst nat. Houd hem onder de kraan of leg een paar minuten in een bakje met water en laat rustig volzuigen met water. Knijp daarna voorzichtig het overtollige water eruit. Eventueel kun je de spons even uitknijpen in een doek (een natuurspons nooit uitwringen).

Na gebruik spoel je de spons goed uit in een emmer of onder de kraan tot het water helder is. Laat de spons daarna goed aan de lucht drogen. 

Tip: Als je een kleiner sponsje nodig hebt voor fijnere decoratieve technieken, kun je er eenvoudig een stukje van afscheuren. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Natuurspons
Uw waardering
WhatsApp Chat WhatsApp Chat