Schellak vernis

Op voorraad
SKU
Schellak-vernis
€ 12,95

Schellak vernis, klaar voor gebruik, sneldrogend, 125 ml.

Schellak is te gebruiken voor het gronden van bloedend hout en het sealen van vlekken en noesten. Ook wordt schellak van oudsher gebruikt als vernis op onbehandeld hout of bladmetaal. Deze kant en klare schellak is transparant en heeft een lichte ambertint. Lees meer>

Werkwijze:
Voor het gronden van bloedend hout: breng minimaal twee lagen schellak aan. Doe daarna een test en breng indien nodig aanvullende lagen aan. Laat iedere laag volledig drogen voordat je een volgende laag aanbrengt. Daarbij is tussendoor schuren niet nodig. Voor andere toepassingen, zoals het afwerken van bladmetaal, sealen van noesten e.d. volstaan twee lagen. Gereedschap reinigen met alcohol. 

Schellak toepassingen
Schellak is te combineren met zowel watergedragen als terpentinegedragen verfproducten. Schellak is niet geschikt voor gebruik buiten en ook niet in combinatie met producten die uitsluitend op een poreuze ondergrond kunnen worden aangebracht, zoals wax, beits, verdunde krijtverf of verniswas, omdat schellak een afsluitende laag vormt. 

Voor welke klusjes kun je schellak gebruiken?
1: Als primer om verkleuringen door de kleurstoffen in bloedend hout, zoals eikenhout en teakhout te voorkomen;
2: Het blokken en sealen van verontreinigingen in de ondergrond, zoals nicotine- vocht en inktvlekken;
3: Het afdekken en gronderen van noesten in nieuw hout;
4: Het afwerken van bladmetalen;
5: Van oudsher werd schellak gebruikt om laklagen aan te brengen op hout, op meubels en muziekinstrumenten e.d. (politoer);
6: Schellak is zelfs te gebruiken om muffe geurtjes in oude meubelen te bestrijden.

Tip: als je al een verflaag hebt aangebracht en je komt pas achteraf tot de ontdekking dat het hout bloedt, kun je alsnog schellak aanbrengen om verdere problemen te voorkomen. Uiteraard moet je daarna wel opnieuw verf of lakaanbrengen.

Rendement is sterk afhankelijk van de toepassing en de ondergrond. Wil je de schellak als sealer over bloedend hout gebruiken, dan kan het benodigd aantal lagen per houtsoort verschillen. Gemiddeld zou je 1 laag van ca. 1,5 - 2 m2 moeten kunnen aanbrengen met een flesje van 125 ml. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Schellak vernis
Uw waardering