Abbondanza multiprimer grondverf wit

Abbondanza Multiprimer

Abbondanza multiprimer grondverf Dark

Abbondanza Multiprimer Dark

Schellak

Waardering:
96% of 100

Schellak schilfers om zelf een schellak oplossing te maken.

Schellak is ideaal voor gronden en primen van bloedend hout en het sealen van vlekken en noesten voordat je gaat verven. Schellak is ook geschikt voor het afwerken en beschermen van bladmetalen. Een schellak oplossing is transparant en heeft een ambertint.

Rendement is afhankelijk van de verdunning en het aantal lagen dat nodig is. Dit kan per houtsoort en ondergrond verschillen. Onze ervaring is dat je normaliter met 20-25 gram schellak een meubelstuk van ca. 4 m2, bijvoorbeeld een grote kast, kunt behandelen.

Vanaf € 14,95
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
Schellak

Schellak toepassing:
Het voorkomen van vlekken door de kleurstoffen in bloedend hout, zoals eikenhout en teakhout. Het sealen van verontreinigingen in de ondergrond, zoals nicotine- vocht en inktvlekken. Schellak kan ook worden gebruikt voor het gronderen van noesten in nieuw hout en zelfs voor het tegengaan van nare geurtjes in oude meubelen. 

Tip: als je al een verflaag hebt aangebracht en je komt er te laat achter dat het hout bloedt kun je alsnog schellak aanbrengen om verdere problemen te voorkomen.

Kenmerken:
Te combineren met zowel watergedragen als terpentinegedragen verf of vernis. Niet giftig of schadelijk voor de gezondheid, schellak is een natuurproduct. Niet geschikt voor buitengebruik aangezien schellak niet ademend is.

Het maken van de schellak oplossing
Voor het maken van een schellak oplossing heb je ethanol of alcohol van minimaal 96% nodig. Voor een gemiddelde, goed bruikbare oplossing los je 1 tot 2 delen schellak op in 3 delen alcohol, afgemeten in volume. Dit komt neer op ca 125 - 300 gram schellak op een liter alcohol.

Doe alcohol en schellak schilfers in een schone glazen pot met een deksel. Schud het mengsel af en toe om. Afhankelijk van de hoeveelheid die je hebt gemaakt zullen de schilfers in enkele uren tot ongeveer een dag oplossen. Als alle schilfers zijn opgelost is het mengsel klaar. Tip: maak niet meer dan je voor een bepaalde klus nodig hebt. De gemaakte schellak oplossing is op een koele, donkere en droge plaats ongeveer 6 maanden houdbaar.

Schellak aanbrengen
Schellak kan worden aangebracht met een kwast. We adviseren om een oude kwast of een spalter te gebruiken, deze kun je na gebruik weggooien. Tip: zet de kwast tussen de lagen door direct in alcohol.

Stofdroog na ca 15 minuten, overschilderbaar na ca. 30-45 minuten. Tussendoor schuren is normaliter niet nodig. Gereedschap reinigen met alcohol.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Schellak
Uw waardering