De voordelen van verftechnieken.nl

Werken met Soft Silk verf

Soft Silk verf: de beste keuze voor duurzaam schilderwerk 

Abbondanza Soft Silk is een milieuvriendelijke, watergedragen PU lak voor binnen en buiten met een satijnzachte bijna krijtmatte uitstraling.

Werken met Soft Silk verf

Waarom kiezen voor Soft Silk verf

Soft Silk is krasvast en vlekbestendig en geeft een meer ‘strak in de lak’ effect dan krijtverf Een goede keuze dus voor bijvoorbeeld deuren en kozijnen, buitenschilderwerk, keukens, tegels of meubels die je een mooie strakke look wilt geven. Soft Silk verf hoeft niet afgewerkt te worden met extra lagen vernis of andere beschermingsmiddelen omdat het een ingebouwde verharder bevat. Soft Silk kun je aanbrengen op ondermeer hard kunststof, tegels, houtwerk, lambriseringen, radiatoren, keukenkastjes, deuren, kozijnen binnen en buiten, etc. Het prettige van Soft Silk verf is dat het goed uitvloeit. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van kwaststrepen en dat je mooi strak kunt werken.

Keukenkastjes verven met krijtlak Soft Silk

Hoe breng je Soft Silk verf aan?

Gebruik een synthetische kwast voor verf op waterbasis of een rollertje voor watergedragen lak. Voor een goede hechting en dekking op sterk zuigende of gladde ondergronden (Mdf, spaanplaat, tegels, harde kunststoffen e.d.) adviseren wij een grondlaag met Abbondanza Multiprimer Na een uurtje is Soft Silk verf stofdroog zodat je het oppervlak gewoon weer kunt aanraken. Na 4-6 uur is de verf normaliter overschilderbaar, maar voor een extra sterke afwerking kun je de verf beter zo lang mogelijk laten uitharden. Vooral op gladde of harde oppervlakken adviseren we om de verflaag 24 uur te laten uitharden voordat je een volgende laag aanbrengt. Het rendement van Soft Silk is ca. 10-12 m2 per liter per laag.

Tegels verven met Soft Silk verf

Wandtegels verven in de toiletruimte, keuken of badkamer kan dat? Dat kan, mits je de ondergrond zorgvuldig voorbehandeld en de lagen tussendoor goed laat drogen. Als je ervoor kiest om tegels in de badkamer te verven doe dit dan alleen op wanden waar niet rechtstreeks het douchewater op spat tijdens het douchen. Voor alle andere wanden is het geen enkel probleem.

Tegels verven met Abbondanza Soft Silk

Stappenplan voor het verven van tegels

Stap 1: Je begint natuurlijk met een flinke schoonmaakbeurt. Alles wat aan de wand bevestigd is kun je het best verwijderen. Als je na de opknapbeurt andere accessoires gaat ophangen ook de schroeven en pluggen verwijderen en de gaatjes vullen. Gebruik een goed ontvettende reiniger (St Marc, keukenontvetter, water met ammoniak) en spoel na met schoon water. Laat vervolgens alles goed drogen, vooral de voegen, omdat die meer water opnemen.

Stap 2: Na het schoonmaken en drogen is het tijd om de tegels een grondlaag te geven voordat je ze gaat verven. Dit zorgt ervoor dat de verflaag goed kan hechten op de gladde tegels. Dit doe je met Abbondanza Multiprimer. Breng 1 of 2 dunne lagen aan en laat de lagen tussendoor goed drogen. Advies: houd bij gladde tegels liefst een droogtijd aan van 24 tot 48 uur.

Stap 3: Tenslotte breng je Soft Silk aan in de gewenste kleur. Werk ook hier weer in meerdere dunne lagen die je tussendoor goed laat drogen en uitharden. Op deze manier krijg je de meest duurzame en sterke afwerking.

Tegels verven met Abbondanza Soft Silk

Tip: Alle Abbondanza producten zijn op waterbasis en drogen dus erg snel. De verflaag is dan ook stofdroog na ongeveer een half uur, maar volledig uitharden van een verflaag duurt altijd langer. Hoe langer de grondlaag kan harden voordat je de volgende laag aanbrengt, hoe sterker het uiteindelijke resultaat wordt. Daarom adviseren wij bij gladde en harde oppervlakken een langere droogtijd. Wel kun je tijdens de droogtijden heel voorzichtig gebruik maken van de desbetreffende ruimte, bijvoorbeeld het toilet.

Voor deuren en kozijnen gebruik je Soft Silk in plaats van krijtverf!

Vaak krijgen wij de vraag of deuren of kozijnen ook met krijtverf kunnen worden geschilderd. Wij adviseren om voor een duurzame én mooie strakke afwerking altijd te werken met Abbondanza Soft Silk.

Ten eerste krijg je met Soft Silk verf heel gemakkelijk een gladder en strakker effect en dit is voor een verzorgd ogend interieur en de waarde van je woning toch wel een vereiste. Ten tweede bevat Soft Silk een ingebouwde verharder en hoef je het naderhand niet meer af te werken met een vernislaag.

En oh ja: krijtverf gebruiken voor keukens, deuren en kozijnen en dan afwerken met was is natuurlijk helemaal uit den boze! Dit is naderhand nooit meer opnieuw te schilderen, tenzij je alle lagen gaat strippen. Waarom zou je jezelf (of de volgende bewoners) dat aan doen?

Buitenschilderwerk met Abbondanza Soft Silk

Soft Silk is dus de beste keuze voor deuren en kozijnen binnen, maar ook voor buiten. De verf is krasvast, vlekbestendig en zeer duurzaam voor buitengebruik. Een ander groot voordeel van Soft Silk verf is dat het ondanks de prettige vloeiing snel stofdroog is. Zo heb je geen last van stofjes, pluisjes of vliegjes e.d. die in de natte verflaag blijven kleven. Ze nou zelf; dat is wel erg handig als je buiten aan het werk bent!

Buitenschilderwerk met Abbondanza Soft Silk

Stappenplan voor het schilderen van deuren en kozijnen

Als de oude verflaag in goede staat is kun je hier zonder veel voorbereidende handelingen overheen werken.

Stap 1: het houtwerk goed ontvetten
Stap 2: dof opschuren met korrel 180 of fijner
Stap 3: breng een grondlaag aan met Abbondanza Multiprimer en laat minimaal 4 uur drogen.
Stap 4: Breng twee of meer lagen Soft Silk verf aan met een synthetische kwast en/of een roller voor watergedragen verf. Tussendoor eventuele oneffenheden glad schuren en dan de volgende laag aanbrengen.

Tip: Ons advies is om de verflaag zo lang mogelijk de tijd te geven om te drogen en te harden. Probeer bij het verven van buitendeuren en kozijnen ’s ochtends te beginnen en de rest van de dag ramen en deuren open te laten staan terwijl de verflaag droogt en uithardt.

Deuren en kozijnen schilderen met Soft Silk verf

Wij wensen je veel succes en plezier met je schilderwerk. Soft Silk is verkrijgbaar in dezelfde 170 kleuren als onze krijtverf.
Klik hier om alle kleuren Soft Silk te bekijken en te bestellen

 


© verftechnieken.nl
Op alle afbeeldingen en teksten op deze website rust copyright. Het is niet toegestaan content over te nemen zonder onze uitdrukkelijke toestemming.



Disclaimer
: Wij doen ons uiterste best een zo goed mogelijk advies te geven en alle technieken zijn in de praktijk door ons getest. Echter, het is natuurlijk niet mogelijk om alle mogelijke ondergronden en situaties in de werkbeschrijvingen op te nemen. Ook zijn wij niet aanwezig bij de applicatie en kunnen je daar dus niet altijd in bijstaan. Mede daarom kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van genoemde producten of de toepassing van technieken. Ons basisadvies is; lees altijd goed de gebruiksaanwijzingen, neem alle veiligheidsmaatregelen in acht en maak altijd een proefvlak om producten en technieken vooraf uit te testen. Dit geldt zeker voor grote oppervlakken en omstandigheden waarbij een duurzaam resultaat extra belangrijk is!


-