Vintage Effect Whitewash

Vintage Effect Whitewash

Vintage Effect set Silt-Driftwood

Waardering:
90% of 100

Vintage Effect Wash Set, voor het creëren van een stoer oud effect op steigerplanken, vurenhout, grenen, e.d. De set bestaat uit twee blikken Vintage Effect wash, in de kleuren Silt en Driftwood.

Rendement: het rendement per blik van 0,5 liter is ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. Het rendement voor de hele set is afhankelijk van de wijze van aanbrengen, omdat je ervoor kunt kiezen de ene kleur wat meer en de andere kleur wat minder te gebruiken.

€ 31,90
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
vintage-effect-set-silt-driftwood-0.5

Met deze set Vintage Effect steigerhout set geef je nieuw of onbehandeld hout, zoals steigerplanken, vurenhout, grenen, e.d. in een mum van tijd een stoer en doorleefd effect. Ideaal voor meubelen van steigerhout, houten wanden en betimmeringen. Je werkt voor een authentiek steigerhouteffect met twee tinten Vintage Effect krijtwash.

Let op: de volgorde waarin je de kleuren aanbrengt bepaalt het effect. Op de foto’s in deze productbeschrijving zie je het verschil in kleur.

Gebruik: Voor gebruik goed roeren, aangezien de pigmenten naar de bodem zakken. Ook tijdens het gebruik af en toe even weer doorroeren.

Werkwijze: om een authentiek steigerhout effect te krijgen werk je zoals gezegd met twee kleuren en in twee lagen. je kiest zelf met welke kleur je begint.  

Stap 1, de basislaag: Breng de eerste kleur aan met een brede platte kwast of een spalter, in de richting van de houtnerf. Werk niet te zuinig, om aanzetten te voorkomen. Na het aanbrengen kun je de wash zo laten drogen, of met een pluisvrije doek uitvegen zodat de ondergrond (houtnerf of kleur) wat meer gaat doorschijnen.

Stap 2, toplaag: breng nu de tweede kleur aan, maar doe dit niet helemaal egaal. Doop de punten van de kwast in de wash en strijk dit in vegen lichtjes over de ondergrond, in de richting van de houtnerf. Door niet alles gelijkmatig te behandelen maar stukken over te slaan, krijg je een authentiek en levendig effect. Overtollige wash kun je wederom met een doek uitvegen en vervagen.

Tip: laat nu eerst alles drogen, zodat je het effect goed kunt zien. Eventueel kun je dan naar wens weer wat van de eerste kleur aanbrengen of wat correcties aanbrengen.

Afwerken: Vintage Effectwash is afneembaar, vergelijkbaar met een afwerking van krijtverf. Voor een meer vlekbestendige afwerking (tafelbladen e.d.) kun je het oppervlak afwerken met Abbondanza vernis, transparante verniswas, tung olie of boenwas. Let op: voor buitengebruik is boenwas niet geschikt.

Meer info: kijk voor een stappenplan met foto's op de pagina Steigerhout oud maken.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vintage Effect set Silt-Driftwood
Uw waardering