De voordelen van verftechnieken.nl

Steigerhout Effect Set Silt-Driftwood

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 29,90
OF

Snel overzicht

Vintage Effect Steigerhoutwash set Silt en Driftwood
Deze set bevat:
* Vintage Effect Krijtwash Silt 0,5 liter
* Vintage Effect Krijtwash Driftwood 0,5 liter
* Werkbeschrijving voor het creëren van een oud steigerhout effect

Voldoende voor ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. 

Steigerhout oud maken Silt en Driftwood

Meer afbeeldingen

Details

Vintage Effect Steigerhoutwash set Silt en Driftwood

* Vintage Effect Krijtwash Silt 0,5 liter
* Vintage Effect Krijtwash Driftwood 0,5 liter
* Werkbeschrijving voor het creëren van een oud steigerhout effect

Met deze set Vintage Effect voor steigerhout geef je nieuw of onbehandeld hout, zoals steigerplanken, vurenhout, grenen, e.d. in een mum van tijd een stoer en doorleefd effect. Ideaal voor meubelen van steigerhout, houten wanden en betimmeringen. Je werkt voor dit effect met twee tinten Vintage Effect krijtwash. Dit is een milieuvriendelijke wash op waterbasis en kan aangebracht worden op poreuze ondergronden zoals onbehandeld hout, gips, steen, terracotta, ongelakt riet, etc. Op vette houtsoorten zoals teakhout zal de wash minder goed kunnen indringen en sneller verweren. Omdat steigerplanken vrij ruw zijn krijg je hierop het meest authentieke steigerhout effect. Als je op gladde planken (vuren of grenen) werkt kun je het hout vooraf wat opruwen met een staalborstel. Borstel het hout stevig uit in de richting van de houtnerf.

Werkwijze voor het steigerhout effect: breng de eerste kleur aan zoals hierboven beschreven en laat drogen. Daarna breng je de tweede kleur aan in dezelfde richting, maar spaarzamer, zodat de basiskleur zichtbaar blijft. Laat even drogen en bekijk dan of je nog weer wat van de eerste kleur wilt aanbrengen. Zo kun je wisselen met beide tinten om een gemêleerd effect te creëren.

Tip: Op de extra afbeeldingen kun je zien dat de volgorde waarin je de beide tinten aanbrengt ook invloed heeft op het eindresultaat. Zo kun je je eigen steigerhout look creëren! Kijk voor alle tips & trucs op de pagina Steigerhout oud maken. Bij deze set krijg je gratis een stap voor stap werkbeschrijving.

Afwerken: Vintage Effect krijtwash is afneembaar, vergelijkbaar met een afwerking van krijtverf. De wash is ademend en laat vochttransport toe en zal in het hout dringen. Normaliter wordt de wash daarom buiten onafgewerkt gelaten om bladderen te voorkomen. Wil je toch een extra vlekbestendige afwerking (bijvoorbeeld op een tafelblad) kun je het oppervlak buiten afwerken met Abbondanza vernis Voor binnen kun je desgewenst ook boenwas of colourwax gebruiken.
   
Producteigenschappen: Stofdroog na ca. 30 minuten, overschilderbaar  na ca. 2 uur. Bewaren: ca 3 maanden op een vorstvrije plaats.
Deze set is voldoende voor ca. 6-8 m2, afhankelijk van de ondergrond. Hoe ruwer het hout, hoe meer product je nodig zult hebben.

Extra informatie

Inhoud DIY-Kit
Producent / Maker Abbondanza
-