Tung Olie

Tung olie voor het volledig watervast en waterafstotend afwerken van houten oppervlakken binnen en buiten. Zeer geschikt voor het beschermen en afwerken van houten voorwerpen zoals meubels, werkbladen, kinderspeelgoed, snijplanken, houten schalen, etc.

Rendement: afhankelijk van de ondergrond en het aantal lagen. Als leidraad kun je een gemiddeld van ca. 10-15 m2 per liter aanhouden.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
SKU
Tung Olie

Tung olie voor het afwerken van houten oppervlakken binnen en buiten.

Toepassing: het beschermen en afwerken van houten voorwerpen zoals meubels, houten tafels en werkbladen, kinderspeelgoed, snijplanken, houten schalen, etc. Ook geschikt voor buitengebruik of betimmering in natte ruimtes zoals badkamer en keuken en op poreuze steenachtige ondergronden zoals beton of natuursteen. Tevens geeft Tung olie verweerd hout de oorspronkelijke kleur terug en verdiept het de kleur.

Eigenschappen: Abbondanza Tung olie is puur en bevat geen schadelijke oplosmiddelen, droogmiddelen of andere toevoegingen. Tung olie droogt zodra deze aan zuurstof wordt blootgesteld en dan zal polymeriseren. Na droging vormt Tung olie een ondoordringbare film en is dan volledig waterbestendig.

Werkwijze: Tung olie wordt in lagen aangebracht. Zorg dat het oppervlak schoon is en stofvrij. Breng de olie ruim aan met een kwast en wrijf uit met een pluisvrije doek. Laat de olie een half uurtje intrekken en kijk dan of er nog natte plekken zijn. Deze veeg je af met een droge pluisvrije doek. Dit kun je na een half uurtje nog eens herhalen. Laat het voorwerp nu 3 tot 7 dagen drogen en herhaal dan deze procedure. Je kunt op deze manier een aantal lagen aanbrengen, variërend van 2 lagen voor decoratieve doeleinden tot 4 of meer voor intensief gebruikte oppervlakken. De olie moet daarna nog enkele dagen tot een week drogen.

Om de droogtijd van de olie te verkorten en het indringen in het hout te vergemakkelijken kan de olie worden aangelengd met ca 50% terpentijnolie (niet te verwarren met terpentine).

Onderhoud: Indien nodig kan er af en toe opnieuw (plaatselijk) wat olie aan worden gebracht. Het is niet nodig om oude olielagen te verwijderen. Je kunt het hout met olie blijven voeden.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tung Olie
Uw waardering