Krijtverf eigenschappen

Wat zijn de unieke eigenschappen van krijtverf?

Krijtverf is een verfsoort die bij het grote publiek pas sinds een jaar of acht echt bekend en populair is geworden. Toen wij in 2008 met onze website begonnen en online het gebruik van krijtverf plus aanverwante producten gingen promoten, kregen we er enorm veel vragen over. Er leefden veel misverstanden over krijtverf bij consumenten. Maar ook bij de gemiddelde huisschilder en in de traditionele verfwinkels en bouwmarkten snapte men helemaal niets van krijtverf. Onze klanten kregen regelmatig te horen dat ze er maar beter niet aan konden beginnen.

Abbondanza krijtverf

Gewapend met onze jarenlange ervaring hebben wij in 2010 de Abbondanza krijtverf op de markt gebracht. We hadden uiteraard een lijstje met eisen. Eigenlijk alles wat je van goede krijtverf mag verwachten: 

-uitstekende kwaliteit
-de best mogelijke dekking
-poedermat en fluweelzacht
-geurarm
-watergedragen
-sneldrogend
-ademend en dampdoorlatend
-en met maximale hoeveelheden pigment voor een intense kleuring.

Bovendien vonden wij het belangrijk dat er een ruime kleurkeuze was. Dit resulteerde in 170 prachtige kleuren. Maar kwaliteit stond bovenaan het lijstje. En dat doet het voor ons nog steeds. Overigens is een andere belangrijke voorwaarde voor ons dat de verf zeer betaalbaar is en blijft.   

Is het wel krijtverf?

Inmiddels is er behoorlijk veel veranderd. Krijtverf is mainstream geworden. Het is populair. En wat gebeurt er dan? Juist: ook de bekende merken, bouwmarkten en zelfs allerlei prijsvechters gaan hun versie van krijtverf op de markt brengen. Je kunt dus geen verfwinkel binnenstappen of er staat wel een standje met krijtverf. Aangezien de term krijtverf niet beschermd is en er nergens is vastgelegd aan welke eisen de verf moet voldoen is het dus maar afwachten wat je in huis haalt. Wel is het natuurlijk logisch dat een potje verf van een paar euro geen kwaliteitsgrondstoffen en maximale hoeveelheid kleurpigmenten zal bevatten. De ervaring leert dan ook dat de dekkingsgraad en slijtvastheid van de verf vaak van een triest niveau is.     

Als je dus prijs stelt op een goede kwaliteit en geen zin hebt om 4 lagen verf aan te brengen, dan raden we je aan gewoon voor Abbondanza te kiezen.

 

WhatsApp Chat WhatsApp Chat