De voordelen van verftechnieken.nl

Vernis

Abbondanza vernis


Vernis voor het afwerken van krijtverf

Vernis wordt gebruikt om oppervlakken af te werken en te beschermen. Wij kiezen voor vernis op waterbasis. Dit voldoet aan alle eisen met betrekking tot arboregels en veiligheid.  Bovendien is een watergedragen vernis geurarm en sneldrogend. Abbondanza vernis is verkrijgbaar in twee glansgraden; extra mat en zijdeglans. Een extra matte afwerking is zeer geschikt voor het beschermen en afwerken van krijtverf terwijl je toch een matte look behoudt. Meer informatie over het gebruik van vernis is te vinden op de pagina's Werken met krijtverf en Meubels restylen. Twijfel je tussen vernis of was, of heb je te maken met bloedend hout? Kijk dan ook eens op de pagina Was en vernis.

 

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
 1. Abbondanza vernis extra mat

  Abbondanza vernis Extra mat

  Beginnend op: € 9,95

  Abbondanza vernis, voor meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren!

  Abbondanza vernis Extra mat
  is een transparante, watergedragen vernis met ingebouwde verharder, voor het afwerken van meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren binnen. Vernis extra mat is geurarm, niet vergelend, slijtvast, elastisch en snel drogend. Geschikt voor het beschermen en sealen van een krijtverf- of glaceerlaag en/of het afwerken van hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc.  Let op: op donkere ondergronden kan een te dikke laag een melkachtige waas veroorzaken. Houd ook rekening met de kans op verkleuren van een verflaag als je werkt op bloedend hout zoals eiken. Meer info >

  Wijze van aanbrengen:
  Voor gebruik op kamertemperatuur brengen, niet verdunnen en goed roeren. Niet gebruiken bij temperaturen onder de 10 °C of boven de 30 °C of bij een relatieve luchtvochtigheid van 80% of hoger. Vermijd direct zonlicht bij het aanbrengen. Gebruik een goede synthetische kunststofvezel kwast van goede kwaliteit, of een viltroller. Zorg dat de ondergrond schoon en droog is en vrij van vuil, vet, was of stof. Doe altijd eerst een test op reeds behandelde oppervlakken. Breng gelijkmatig aan in 2 - 3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.  Nieuw hout kan door het zwellen van de vezels na de 1e laag enigszins ruw aanvoelen. In dat geval het oppervlak glad schuren met korrel 240. Daarna stofvrij maken en een volgende laag aanbrengen. Gereedschap reinigen met water.

  Onderhoud
  Vernis extra mat is geschikt voor meubelen, muren en vloeren die normaal tot intensief worden belast. Voor een langer behoud van de vloer is het raadzaam viltjes onder meubelpoten en zachte stoelwieltjes onder bureaustoelen te gebruiken.  Vermijd agressieve of schurende reinigingsproducten of oplosmiddelen.

  Rendement: ca. 12 - 15 m2 per liter   

  Meer info
 2. Abbondanza vernis zijdeglans

  Abbondanza vernis Zijdeglans

  Beginnend op: € 9,95

  Abbondanza vernis, voor meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren!

  Abbondanza vernis zijdeglans
  is een transparante, watergedragen vernis met ingebouwde verharder, voor het afwerken van meubels, accessoires, muren, trappen en vloeren binnen en buiten. Abbondanza vernis is geurarm, niet vergelend, slijtvast, elastisch en snel drogend. Geschikt voor het beschermen en sealen van een krijtverf- of glaceerlaag en/of het afwerken van hout, beton, steen, parket, linoleum, kurk, OBS platen, etc. Let op: houd rekening met de kans op verkleuren van een verflaag als je werkt op bloedend hout zoals eiken. Meer info >

  Wijze van aanbrengen:
  Voor gebruik op kamertemperatuur brengen, niet verdunnen en goed roeren. Niet gebruiken bij temperaturen onder de 10 °C of boven de 30 °C of bij een relatieve luchtvochtigheid van 80% of hoger. Vermijd direct zonlicht bij het aanbrengen. Gebruik een goede synthetische kunststofvezel kwast van goede kwaliteit, of een viltroller. Gereedschap reinigen met water. Zorg dat de ondergrond schoon en droog is en vrij van vuil, vet, was of stof. Doe altijd eerst een test op reeds behandelde oppervlakken. Breng gelijkmatig aan in 2 - 3 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Op vloeren minimaal 3 lagen.  Nieuw hout kan door het zwellen van de vezels na de 1e laag enigszins ruw aanvoelen. In dat geval het oppervlak glad schuren met korrel 240. Daarna stofvrij maken en een volgende laag aanbrengen.

  Onderhoud
  Vernis zijdeglans is geschikt voor meubelen, muren en vloeren die normaal tot intensief worden belast. Voor een langer behoud van de vloer is het raadzaam viltjes onder meubelpoten en zachte stoelwieltjes onder bureaustoelen te gebruiken.  Vermijd agressieve of schurende reinigingsproducten of oplosmiddelen. 

  Rendement: ca. 12 - 15 m2 per liter     

  Meer info
 3. Verftechnieken Déco spray Gloss vernis

  Déco spray Gloss vernis

  Normale prijs: € 11,50

  Aanbiedingsprijs: € 8,95

  LeFranc & Bourgeois hoogglans vernis - 150 ml
  Voor het afwerken van schilderwerk met een glanzende vernislaag. Sneldrogend en gifvrij. Deco spray Gloss is ook geschikt voor buitengebruik.

  Werkwijze:
  Breng aan in meerdere dunne laagjes, spuit vanaf een afstand van ca. 30 cm.
  Werk bij een temperatuur van ongeveer 20°C in een goed geventileerde ruimte en schud het busje vooraf goed.

  Rendement: ca 1 m2 (spuitbus 150 ml)
  Tip: voor grotere projecten binnenshuis is het voordeliger om decorateursvernis hoogglans gebruiken.

  Meer info

3 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-