De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas Grijs

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Verniswas Grijs testpotje 50ml
€ 4,95
Verniswas Grijs 500 ml
€ 18,25
Verniswas Grijs 1 Liter
€ 29,95

Snel overzicht

Verniswas Grijs creëert een neutraal grijs en stoer effect op onbehandeld hout, of als patina op een laag krijtverf. Wil je een iets warmer effect, dan kun je verniswas Grijs mengen met verniswas Notelaar. Natuurlijk kun je de verhouding Notelaar/Grijs helemaal naar eigen smaak aanpassen. Tip: Kijk voor alle uitleg over het verouderen of vergrijzen van hout op de themapagina Greywash & Old Wood Effect

Let op: voor een lichte grijze wash op eikenhout of andere bloedende houtsoorten is colourwax Grey de beste optie omdat colourwax niet reageert op de kleurstoffen in dit hout.

Wat is verniswas?
Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

Hoe breng je verniswas aan?
Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Verniswas afwerken
Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

Verftechnieken.nl - Verniswas Grijs

Meer afbeeldingen

Details

Verniswas Grijs. Voor een mooi neutraal grijs en stoer effect op onbehandeld hout, of als patina op een laag krijtverf.

Extra informatie

Inhoud 0,5 en 1 Liter
-