De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas Taupe

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Verniswas Taupe testpotje 50ml
€ 4,95
Verniswas Taupe 500 ml
€ 18,25
Verniswas Taupe 1 Liter
€ 29,95

Snel overzicht

Verniswas Taupe
Met verniswas Taupe creëer je direct een stoer en doorleefd effect op onbehandeld hout. Verniswas Taupe is tevens geschikt als patineerlaag op een laag krijtverf. Taupe is een tint tussen bruin en grijs in. Oppervlakkig gezien komt het een beetje overeen met de verniswas combinatie Notelaar en Grijs, maar Taupe heeft meer een groenige ondertoon. Tip: Kijk voor alle uitleg over het verouderen of vergrijzen van hout op de themapagina Greywash & Old Wood Effect

Wat is verniswas?
Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

Hoe breng je verniswas aan?
Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Verniswas afwerken
Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter

Verftechnieken.nl - Verniswas Taupe

Meer afbeeldingen

Details

Verniswas Taupe. Voor een stoer en doorleefd kleureffect op onbehandeld hout, of als patineerlaag op een laag krijtverf.

Extra informatie

Inhoud 0,5 en 1 Liter
-