De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas Wit

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Verniswas Wit testpotje 50ml
€ 4,95
Verniswas Wit 500 ml
€ 18,25
Verniswas Wit 1 Liter
€ 29,95

Snel overzicht

Witte verniswas voor whitewash
Onze witte verniswas is ideaal voor een whitewash effect op onbehandeld hout of om een laag krijtverf te bleken. Met witte verniswas creëer je een effect dat lijkt op het effect van kalkwas, maar met als groot voordeel dat het beter geschikt voor gebruik buiten, in natte ruimtes, of op oppervlakken die je wilt kunnen beschermen met een vernislaag.

Let op: voor een whitwash op eikenhout of andere bloedende houtsoorten is kalkwas de beste optie omdat kalkwas niet reageert op de kleurstoffen in dit hout. Een ander groot verschil is dat kalkwas kiertjes, krasjes en putjes en open nerven beter accentueert.  

Wat is verniswas?
Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Verniswas geeft een mooie kleurwaas en beschermt alle houtsoorten met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hittebestendige afwerking. Op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor houten meubels, speelgoed, trappen, vloeren, keukenkasten, buitenmeubelen, etc.

Hoe breng je verniswas aan?
Optie 1 - het kleuren van hout: Breng de verniswas in aan met een kwast in de richting van de houtnerf en laat drogen. Desgewenst een 2e laag aanbrengen.
Optie 2 - vintage look:  Breng de verniswas aan (niet te dun, om aanzetten te voorkomen) en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Verniswas afwerken
Je hoeft verniswas bij normaal gebruik niet verder af te werken. Heb je voor de vintge look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is, zoals trappen en vloeren, keukenkastjes, werkbladen of andere intensief gebruikte oppervlakken kun je verniswas afwerken met Abbondanza vernis. Dit is verkrijgbaar in extra mat en in zijdeglans.

Rendement van verniswas: ca. 14 m2 per liter


 

Verftechnieken.nl - Verniswas Wit

Meer afbeeldingen

Details

Witte verniswas voor whitewash
Onze witte verniswas is ideaal voor een whitewash effect op onbehandeld hout of om een laag krijtverf te bleken. Met witte verniswas creëer je een effect dat lijkt op het effect van kalkwas, maar met als groot voordeel dat het beter geschikt voor gebruik buiten, in natte ruimtes, of op oppervlakken die je wilt kunnen beschermen met een vernislaag. Let op: voor een whitwash op eikenhout of andere bloedende houtsoorten is kalkwas de beste optie omdat kalkwas niet reageert op de kleurstoffen in dit hout.  

Extra informatie

Inhoud 0,5 en 1 Liter
-