De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas

Verniswas is een uniek product dat de duurzaamheid van een vernis combineert met de uitstraling van traditionele was.

Verniswas beschermt onbehandeld hout met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hitte-bestendige afwerking. Met verniswas creëer je een natuurlijke, matte en doorleefde look. 

Verniswas is op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor onbehandelde houten meubelen voor binnen en buiten, Mdf, tafels,  lambriseringen, kasten, trappen, vloeren, etc. Verniswas kan ook dienen als patineerlaag over een laag Abbondanza krijtverf. Zie de pagina Patineren

Kleuren

Verniswas is verkrijgbaar in diverse tinten die ook met elkaar gemengd kunnen worden voor nog meer kleurvarianten. Bovendien kun je transparante verniswas zelf kleuren door middel van universele acrylpigmenten. Meer hierover kun je vinden op de pagina Greywash & Old Wood Effect >.

Tip: Wil je een transparantere look? Verdun de gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe.

Hoe breng je verniswas aan?

Gebruik een platte synthetische kwast en breng een laag verniswas aan (niet te dun, dan droogt het te snel en krijg je aanzetten). Strijk uit in de richting van de houtnerf en veeg overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Afwerken

Verniswas hoef je niet af te werken, mits de ondergrond voldoende poreus was (zoals onbehandeld hout). De eerste vijf dagen beschermen tegen vocht en stoom. Desgewenst kan een gekleurde verniswas worden afgewerkt met transparante verniswas. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is (tafelbladen, keukenkastjes, trappen, vloeren) kun je ook Abbondanza vernis aanbrengen.

 

verniswas kopen verftechnieken.nl

 

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-