De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas

Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was.

Verniswas beschermt onbehandeld hout met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hitte-bestendige afwerking. Met verniswas creëer je een natuurlijke, matte en doorleefde look. Verniswas is op waterbasis, sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Geschikt voor meubelen binnen en buiten, steigerhout, houten tafels,  kasten, trappen, vloeren, etc. Verniswas kan ook dienen als patineerlaag over Abbondanza krijtverf. Zie de pagina Patineren

Kleuren verniswas

De verschillende tinten kunnen met elkaar gemengd worden. Bovendien kun je transparante verniswas zelf kleuren door middel van universele acrylpigmenten. Zie de pagina Greywash

Tip: Wil je een transparantere look? Verdun de gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe.

Hoe breng je verniswas aan?

Optie 1 (het kleuren van hout): Breng de verniswas aan in de richting van de houtnerf met een kwast en laat drogen.

Optie 2 (doorleefde look):  Breng de verniswas aan met een kwast (niet te dun, om aanzetten te voorkomen).en veeg af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Afwerken van verniswas

Verniswas hoef je normaliter niet af te werken. Heb je voor de doorleefde look gekozen doe dan de druppeltest: wanneer een druppel water niet op het behandelde oppervlak blijft drijven is extra bescherming nodig. Dit kan met vernis of met transparante verniswas. Trappen of vloeren afwerken met Abbondanza vernis.

 

verniswas kopen verftechnieken.nl

 

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-