De voordelen van verftechnieken.nl

Verniswas

Verniswas is een uniek afwerkproduct voor op hout of over krijtverf

Verniswas combineert de duurzaamheid van een vernis met de uitstraling van traditionele was. Het beschermt onbehandeld hout met een duurzame, watervaste, vlekbestendige en hitte-bestendige afwerking. Met verniswas creëer je een natuurlijke, matte en doorleefde look. 

Waarvoor kun je verniswas gebruiken?

Verniswas is geschikt voor onbehandelde houten meubelen voor binnen en buiten, Mdf, tafels,  lambriseringen, kasten, trappen, vloeren, etc. Verniswas kan ook dienen als patineerlaag over een laag Abbondanza krijtverf. Zie de pagina over meubels patineren

Kleuren verniswas

Verniswas is verkrijgbaar in diverse tinten die ook met elkaar gemengd kunnen worden voor nog meer kleurvarianten. Bovendien kun je transparante verniswas zelf kleuren door middel van universele acrylpigmenten. Meer hierover kun je vinden op de pagina Greywash & Old Wood Effect >.

Tip: Wil je een transparantere look? Verdun de gekleurde verniswas dan niet met water, maar voeg transparante verniswas toe.

Hoe breng je verniswas aan?

Verniswas is op waterbasis, dus sneldrogend en eenvoudig aan te brengen. Gebruik een platte synthetische kwast en breng een laag verniswas aan (niet te dun, dan droogt het te snel en krijg je aanzetten). Strijk uit in de richting van de houtnerf en veeg eventueel overtollige verniswas af met een pluisvrije doek, ook weer in de nerfrichting.

Verniswas afwerken

Verniswas hoef je bij normaal gebruik niet af te werken. Op plaatsen waar extra bescherming gewenst is (tafelbladen, keukenkastjes, trappen, vloeren e.d.) kun je Abbondanza vernis aanbrengen.

 

verniswas kopen verftechnieken.nl

 

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

7 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
-