De voordelen van verftechnieken.nl

Vintage Effect Whitewash 0,5 Liter

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 14,95
OF

Snel overzicht

Abbondanza Vintage Effect Whitewash
Verpakking: 0,5 liter  (ca. 6-8 m2)

Met Vintage Effect krijtwash Whitewash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, maar ook stenen potten, rieten manden e.d. in een mum van tijd een whitewash effect.

Vintage Effect Whitewash

Meer afbeeldingen

Details

Abbondanza Vintage Effect Whitewash

Abbondanza Vintage Effect is een milieuvriendelijke krijtwash op waterbasis en kan aangebracht worden op poreuze ondergronden zoals onbehandeld hout, gips, steen, terracotta, ongelakt riet, etc. Met Vintage Effect Whitewash geef je nieuw hout, zoals steigerplanken, vuren, grenen, etc. in een mum van tijd een gebleekt whitewash effect. Ideaal voor meubelen van steigerhout, houten wanden en lambriseringen, stenen potten, rieten manden, Lloyd loom stoelen, etc. Op vette houtsoorten zoals teakhout zal de wash minder goed kunnen indringen en sneller verweren.

Producteigenschappen: Rendement ca. 12-16 m2 per liter., afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. Hoe ruwer het hout, hoe meer product je nodig zult hebben. Stofdroog na ca. 30 minuten, overschilderbaar  na ca. 2 uur. Bewaren: ca 3 maanden op een vorstvrije plaats.           

Werkwijze: breng de whitewash aan met een platte kwast (spalter) in de richting van de houtnerf. Werk niet te zuinig, om aanzetten te voorkomen. Na het aanbrengen kun je de wash zo laten drogen, of met een pluisvrije doek uitvegen zodat de ondergrond (houtnerf of kleur) wat meer gaat doorschijnen. 

Afwerken: Vintage Effect krijtwash is afneembaar, vergelijkbaar met een afwerking van krijtverf. Voor een vlekbestendige afwerking (bijvoorbeeld een tafelblad, lambrisering of vloer) kun je het oppervlak afwerken met Abbondanza vernis of boenwas.

Extra informatie

Inhoud 0,5 Liter
Producent / Maker Abbondanza
-